Dohánnyal a kártevők ellen

agrarszektor.hu
Környezetbarát növényvédőszereket lehet készíteni a dohány zöld leveleiből egy tanulmány szerint - írja az MTI. Ez jó hírt jelent a dohánytermesztőknek, mivel a világban folyamatosan csökken a dohányosok száma, így kevesebb dohánytermék fogy a piacon.

Újra együtt a magyar agrár szakma Siófokon, az Agrárszektor Konferencián | 2023. november 29-30., Siófok

Rendkívüli mértékben hektikussá vált az utóbbi időszakban a világ élelmiszerpiaca, mivel a keresleti-kínálati viszonyokat több nagyon komoly, kiszámíthatatlan tényező befolyásolja. A bizonytalanság minden meghatározó agrárágazatban jelen van, de különösen igaz a gabonaszektorra, amelyet a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború következményei teljesen felforgattak.

Előadóink között Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Szabó Levente, Detre Miklós, Bene Zoltán, Makai Szabolcs, Jakab István, Kulik Zoltán, Reng Zoltán.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A dohányban talán legfontosabb és legismertebb vegyület a C10H14N2 , tehát a nikotin. Ez a hatóanyag alkalmas például a levéltetvek ellen. A dohánylevélből készített főzetet ma is alkalmazzák kiskertekben vagy házi gazdaságokban, de várhatóan nagyüzemi méreteket is ölt az alkalmazásuk.


Az Industrial & Engineering Chemistry Research nevű folyóirat arról számolt be, hogy az ontariói egyetem kutatói vákuumba helyezett dohányleveleket hevítettek 500 Celsius fokra,majd az így kapott olajjal többféle mezőgazdaági kártevő ellen végeztek kísérleteket. Baktériumok, gombák és a burgonyabogár ellen is sikeresnek bizonyult az új olaj alapú permetezőszer, melyből arra következtettek, hogy ipari méretekben is alkalmazható lehet a készítmény.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?