Hazánkban nincsen szennyezett tojás

agrarszektor.hu
Az eddigi laboratóriumi vizsgálatok azt igazolták, hogy Magyarországra nem került dioxinnal szennyezett tojás.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár, országos főállatorvos az ellenőrzésekről elmondta, hogy azok a minták, amelyeket a szakemberek a boltokban és raktárakban találtak, és megvizsgáltak, minden esetben negatívak voltak.

A magyar laboratóriumokban a tojáson kívül marha-, sertés-, valamint csirkehúst is vizsgáltak, amelyben nem találtak dioxin szennyezést. A hatóságok az ellenőrzéseket tovább folytatják, hiszen az elővigyázatosság továbbra is indokolt.

Az ügy előzménye, hogy egy észak-németországi takarmányüzemből 11 német tartomány állattenyésztő telepeire került dioxinnal fertőzött táp, összesen mintegy 150 ezer tonna. A német mezőgazdasági minisztérium óvintézkedésként ideiglenesen 4709 gazdaságot záratott be.

Magyarországra nem érkeztek dioxinnal szennyezett német takarmányok és élelmiszerek, erről az Európai Unió gyorsriasztási rendszere (RASFF) tájékoztatta a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatalt (Mébih). A német főállatorvos asszony erről személyesen is biztosította Kardeván Endre államtitkárt, országos főállatorvost. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ennek ellenére már múlt hét csütörtökön fokozott országos ellenőrzést rendelt el.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?