Hazánkban nincsen szennyezett tojás

agrarszektor.hu
Az eddigi laboratóriumi vizsgálatok azt igazolták, hogy Magyarországra nem került dioxinnal szennyezett tojás.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár, országos főállatorvos az ellenőrzésekről elmondta, hogy azok a minták, amelyeket a szakemberek a boltokban és raktárakban találtak, és megvizsgáltak, minden esetben negatívak voltak.

A magyar laboratóriumokban a tojáson kívül marha-, sertés-, valamint csirkehúst is vizsgáltak, amelyben nem találtak dioxin szennyezést. A hatóságok az ellenőrzéseket tovább folytatják, hiszen az elővigyázatosság továbbra is indokolt.

Az ügy előzménye, hogy egy észak-németországi takarmányüzemből 11 német tartomány állattenyésztő telepeire került dioxinnal fertőzött táp, összesen mintegy 150 ezer tonna. A német mezőgazdasági minisztérium óvintézkedésként ideiglenesen 4709 gazdaságot záratott be.

Magyarországra nem érkeztek dioxinnal szennyezett német takarmányok és élelmiszerek, erről az Európai Unió gyorsriasztási rendszere (RASFF) tájékoztatta a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatalt (Mébih). A német főállatorvos asszony erről személyesen is biztosította Kardeván Endre államtitkárt, országos főállatorvost. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ennek ellenére már múlt hét csütörtökön fokozott országos ellenőrzést rendelt el.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?