Hihetetlenül sok traktort vettek a gazdák - Tarol az MTZ

Januárban 62 százalékkal több traktort helyeztek forgalomba.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A 2014-es forgalomba helyezési adatok alapján januárban 62%-kal több traktor került a gazdákhoz, mint egy évvel korábban. A Datahouse kimutatása alapján 368 új traktorra került rendszám, szemben az egy évvel ezelőtti 227-tel. A növekvő vásárlásokban főként a Növekedési Hitelporgram (NHP) és egy ültetvénytelepítési pályázat játszott közre.

A Növekedési Hitelprogram a március 4-én megrendezésre kerülő Portfolio.hu Agrárium 2014 konferencia egyik kiemelt témája lesz. Az NHP gyakorlati lehetőségeiről és kihívásairól bankok és agrárvállalkozások vezető képviselői osztják meg véleményüket.Jelentkezzen most!

A jelentős mértékűnek tekinthető növekményt a Növekedési Hitelprogram elindulása, az általa biztosított kedvező finanszírozási lehetőségek, illetve az ősszel lezárult, ültetvényekhez kapcsolódó pályázat együttes hatása okozta. A most forgalomba helyezett gépek nagy része tehát 2013-as beszerzés, de mivel a téli hónapokban ezek jellemzően nem, vagy csak keveset dolgoznak, így a későbbi újraértékesítés szempontjait is figyelembe véve - hasonlóan a személy- és haszonjárművekhez - inkább 2014-es évjáratúként helyeztették forgalomba a gazdák.

A piacvezető márka továbbra is az MTZ a maga 37,5%-os részesedésével, de pozíciója most gyengébb, mint egy esztendővel ezelőtt (44,05%). A januári hónap legnagyobb "nyertese" a Deutz Fahr, mely márka 1100%-kal növelte eladásait - 1-ről 12 darabra.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Agrárpénzek

Jön az uniós pénz a gazdáknak

Október 16-án kezdődik a közvetlen támogatások és egyes vidékfejlesztési intézkedések előlegének kifizetése.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?