Hihetetlenül sok traktort vettek a gazdák - Tarol az MTZ

Januárban 62 százalékkal több traktort helyeztek forgalomba.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A 2014-es forgalomba helyezési adatok alapján januárban 62%-kal több traktor került a gazdákhoz, mint egy évvel korábban. A Datahouse kimutatása alapján 368 új traktorra került rendszám, szemben az egy évvel ezelőtti 227-tel. A növekvő vásárlásokban főként a Növekedési Hitelporgram (NHP) és egy ültetvénytelepítési pályázat játszott közre.

A Növekedési Hitelprogram a március 4-én megrendezésre kerülő Portfolio.hu Agrárium 2014 konferencia egyik kiemelt témája lesz. Az NHP gyakorlati lehetőségeiről és kihívásairól bankok és agrárvállalkozások vezető képviselői osztják meg véleményüket.Jelentkezzen most!

A jelentős mértékűnek tekinthető növekményt a Növekedési Hitelprogram elindulása, az általa biztosított kedvező finanszírozási lehetőségek, illetve az ősszel lezárult, ültetvényekhez kapcsolódó pályázat együttes hatása okozta. A most forgalomba helyezett gépek nagy része tehát 2013-as beszerzés, de mivel a téli hónapokban ezek jellemzően nem, vagy csak keveset dolgoznak, így a későbbi újraértékesítés szempontjait is figyelembe véve - hasonlóan a személy- és haszonjárművekhez - inkább 2014-es évjáratúként helyeztették forgalomba a gazdák.

A piacvezető márka továbbra is az MTZ a maga 37,5%-os részesedésével, de pozíciója most gyengébb, mint egy esztendővel ezelőtt (44,05%). A januári hónap legnagyobb "nyertese" a Deutz Fahr, mely márka 1100%-kal növelte eladásait - 1-ről 12 darabra.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?