Majsai sikersztori: traktor alkatrészek szuperrobotokkal

Háromezer fülkevázat szállítanak a cseh ZETOR-nak.

Nem csak a nagy autógyártók számára készülnek Magyarországon alkatrészek, komplett részegységek, hanem a jól ismert traktorok között is sokban megtalálható hazai vállalkozás terméke.

Éves szinten háromezer fülkevázat szállít a cseh ZETOR TRACTORS-nak a kiskunmajsai Agrikon KAM Kft., amely több mint 900 millió forintos (3 millió eurós) beruházás keretében telepített gépsorokkal kezdi meg gyártást. A több, világszerte ismert gyártónak beszállító Agrikon KAM az új megrendelés eredményeként 15 dolgozóval bővítette létszámát.

A közel 40 ezer négyzetméteres gyártócsarnokában speciális felépítményeket és alkatrészeket előállító, és több mint 300 embernek munkát adó Agrikon KAM többek között a cseh partnere kiszolgálása érdekében 3 millió eurós beruházást hajtott végre. Ennek keretében ultramodern, robottechnológiát alkalmazó gyártósort telepítettek az üzembe. Az innovatív fejlesztés keretében az Agrikon KAM 15 új munkahelyet teremtett.

A több mint 35 éves gyártási tapasztalattal rendelkező magyar vállalat vezérigazgatója, Velkey Pál az együttműködés kapcsán elmondta: újabb nemzetközi szinten ismert céggel bővült a partnerek tábora. Velkey közölte, a most induló együttműködés hozzájárul ahhoz, hogy a saját szegmensében az európai piacon ötödik legnagyobb vállalatnak számító Agrikon KAM fokozza versenyképességét, és megerősítse nemzetközi pozícióját. Velkey hozzátette: a cég nagymértékű árbevétel-növekedéssel számol a következő időszakban. 2014-ben 25 millió euróval számolnak, 2016-ban pedig már 40 millió euró közelében lehet a bevétel.

Az Agrikon KAM a cseh traktorgyártó harmadik beszállítója Magyarországról, amelynek 35 éves múltja a fülkevázak gyártása területén garantálja a kiváló minőségű termelést. A magyar vállalat kiválasztása előtt szigorú feltételekkel írtuk ki a pályázatot, amelynek keretében minőségellenőrzést végeztünk, hiszen a magas minőség különösen fontos a Zetor traktorok esetében. Biztosak vagyunk benne, hogy ez az új partneri kapcsolat előnyös lesz ügyfeleink számára - mondta Marián Lipovský, a ZETOR TRACTORS a.s. vezérigazgató-helyettese és termelési igazgatója.

A Zetor traktorok több mint 65 éve teszik könnyebbé a traktor használói számára a munkát, spórolnak nekik energiát és pénzt. A cég gyártási és fejlesztési központja, amely a Zetor traktorokat is gyártja, Brno városában, a Cseh Köztársaságban található.

A Zetor jelenlegi traktor portfóliójának sarokkövét három olyan modellsorozat képezi, amelyek teljesítményük tekintetében lefedik a 70-140 lóerős kategóriákat, illetve további olyan eszközök, amelyeket mezőgazdasági, erdészeti, kommunális karbantartási és építési használatra terveztek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?