Gépcsodák árasztották el Budapestet

agrarszektor.hu
Díjözönnel nyitott az idei budapesti AGROmashEXPO-AgrárgépShow kiállítás, ahol rögtön az első napon sort kerítettek az idei termékdíjak átadására. A jutalmazott pályaművek között - a szokásoknak megfelelően - rengeteg erőgép szerepelt, ám az európai szakzsűri által az év traktorának választott Case IH Optum 300 CVX nálunk labdába sem tudott rúgni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Magyarország legnagyobb mezőgazdasági kiállítása a géppiac, az inputanyagok és a logisztika területén megjelent újdonságokat mutatja be a közönségnek minden év januárjának végén. Nagy érdeklődés kíséri ilyenkor a hazai és nemzetközi termékfejlesztési díjak átadását, a versengésre idén 37 pályaművet neveztek be. A kétfordulós elbírálás után a zsűri 4 Nagydíjat és 9 Különdíjat ítélt oda, illetve kiosztott 13 Prémium Oklevelet is, a nevezők bő kétharmada tehát nem távozott üres kézzel.

Nagydíjban részesült logisztika kategóriában a Digitroll Xeed System vetésellenőrző rendszer, amelynek BlackEye szenzora a világon elsőként képes nagy pontossággal megszámolni a gabonavetés során kijuttatott vetőmagok mennyiségét.

Gépesítés kategóriában három termék nyerte el a Nagydíjat:

- Az Antonio Carraro Tony 9800 TR erőgép 2017-ben az Év Speciális Traktora lett, és a keskeny nyomtávú, kompakt méretű, törzscsuklós kormányzású, új fejlesztésű hibrid hajtóművel felszerelt gép a magyar zsűri tetszését is elnyerte.

- Az Év Univerzális Traktorává választott New Holland T5.120 EC szintén díjat kapott, a 3,4 literes, négyhengeres, 16 szelepes közös nyomócsöves motorokkal felszerelt erőgép legfontosabb újdonsága az, hogy immár a legszigorúbb Tier4B emissziós előírásoknak is megfelel. Nem szerepel viszont a díjazottak listáján az európai szakújságírók által az év traktorának választott Case IH Optum 300 CVX, ám nem először fordul elő, hogy a hazai szakma ilyen módon eltávolodik a nemzetközi trendtől.

- A Claas Lexion 780 Terra Trac arató-cséplőgép a német gyártócég legnagyobb teljesítményű kombájnja, amelynek fejlesztésekor a tisztításra, a másodlagos leválasztásra, a szalmaszecskázóra és néhány elektronikai megoldásra (például az automatikus anyagáram-ellenőrzésre) helyezték a hangsúlyt.

Különdíjat kapott logisztika kategóriában a nagy rakfelületű, speciális felületvédelemmel ellátott Fliegl DP W 180 B bálaszállító pótkocsi, illetve a Kubota M8540N Távtrak rádiótávirányítással is vezérelhető, keskeny nyomtávú traktor.

Gépesítés kategóriában különdíjat érdemeltek az alábbi termékek:

- A vegyes tevékenységű és kisebb gazdaságok számára ajánlott Case IH Luxxum traktor, 99, 107 és 117 LE teljesítménnyel, 32×32 automatizált Powershift váltóval, és három különböző érzékenységre állítható irányváltóval.

- A Manitou MLT 737 130 PS Plus teleszkópos rakodógép, amely többféle hajtásrendszerrel és sebességváltóval, valamint innovatív kijelzőkkel és kezelőszervekkel felszerelt, de a fülkéje is biztonságosabb és komfortosabb lett.

- A Cimbria Sea CHROMEX elektronikus osztályozógép előnye, hogy a képi információk feldolgozása gyorsabbá, pontosabbá, részletesebbé vált, nőtt a kamerák érzékenysége, lehetővé vált a távoli vezérlés, az automatizált folyamatirányítás, és az osztályzás is precízebb általa.

- A vontatott Moreni Alien K 5000 packer egy olyan forgóboronás talajművelő gépkombináció, amely a minimális talajművelésű (magágykészítő+gabonavető) vagy a művelés nélküli (direktvető) technológiákban is alkalmazható.

- A JCB 541-70 Agri Pro teleszkópos rakodógép teljesen új hajtásrendszert kapott, ennek szíve pedig a DualTech variálható váltó, amely a magas sebességű és jó vontatási paraméterekkel rendelkező JCB Powershift, és az alacsony sebességű hidrosztatikus váltó előnyeit kombinálja.

- A Feder Futur H30 axiálventilátoros permetezőgép a "zöld" technológia éllovasa, hiszen képes a légfúvás erősségét és a kijuttatandó növényvédő szer mennyiségét a környezeti feltételekhez és az fasűrűséghez igazítani, így a feleslegesen kijuttatott növényvédő szereket nagymértékben csökkenti.

- A Kramer KL25.5e elektromos üzemű, összkerék-kormányzásos homlokrakodóval a tulajdonosa szintén hozzájárul az aktív természetvédelemhez, és lehetősége nyílik az épületekben és zajérzékeny területeken való üzemeltetésre is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?