Nagyobb traktorokról álmodik a Kubota

agrarszektor.hu
A japán Kubota és a kanadai Buhler Versatile márciusban állapodtak meg egymással, a cél pedig a Kubota eddigi legnagyobb teljesítményű traktorainak felülmúlása lesz. Nem csoda, Észak-Amerikában 200 lóerő fölött kezd érdekessé válni egy traktor, márpedig a japánok meg szeretnék hódítani ezt a piacot is.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A japán Kubota Corporation márciusban jelentette be, hogy a Buhler Industries Inc. fejlesztési és gyártási kapacitását felhasználva egy új középkategóriás, segéd-mellsőkerék hajtású traktoraszériát fog bevezetni. A traktorok a Buhler központjában, Winnipegben (Kanada) fognak készülni. A nagytelesítményű erőgépeket az észak-amerikai piacra gyártják. A Buhlernél készülnek a Versatile tarktorok is. A Kubota 2019 elején mutatta be másodikgenerációs, 170 lóerős M7-es traktorait. A Buhler vezetője, Martin Carrier még nem szeretné elárulni a megállapodás részleteit, de az biztos, hogy Winnipegben ennél nagyobb gépek gyártására lehet készülni. Az USA piacát ugyanis a 250-350 lóerős teljesítményű traktorok jellemzik.

Carrier azonban hozzáteszi: nem a több tízezer hektáros kukorca- és szójatermelő gazdaságok lesznek a fő célpontjai az új szériának, hanem inkább azok az állattartók, akiknél a takarmánynövények néhány száz hektárt foglalnak el, és ezek megművelésére keresnek optimális gépet. A hírek szerint a Versateile új Nemesis traktoraira építene a Kubota, melyek 175, 195 és 210 lóerős Cummins motorokkal (Stage V) fognak készülni, terhelés alatt kapcsolható, elektronikus (powershift) váltóval. De tervbe van véve egy 250 lóerős modell is, fokozatmentes (CVT) váltóval.

Az új traktorok 2019 második felében kerülnek az USA és Kanada piacára. Ekkor kapunk pontos információt az új széria tagjainak teljesítményéről és főbb jellemzőiről. Az együttműködés egyelőre kizárólag a traktorgyártásra korlátozódik. A felek tagadják, hogy a Kubota a Buhler megszerzésével vagy részleges tulajdonlásával is kacérkodna.

(Forrás: agriculture.com, agriland.ie, agroinform.hu)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?