Megjött a friss lista: ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai

agrarszektor.hu
2022 júliusában a magyar gazdák 119 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2020 hetedik hónapjához képest pedig 84,1 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka júliusban a John Deere volt, amelyből 114-et adtak el a hónapban, a második helyen pedig a Solis végzett, amelyből 42 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a New Holland, a negyedik a Claas, az ötödik pedig a Massey Ferguson volt az év hetedik hónapjában.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

2022 júliusában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a Solis, a New Holland, a Claas és a Massey Ferguson voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 114-et adtak el júliusban, ami 85-tel több, mint egy évvel korábban, míg Solis-ból 42 darab, 24-gyel több talált gazdára. New Holland-ból 33-mal többet, 40 darabot vásároltak most a gazdák, Claas-ból 32-t, 11-gyel többet, Massey Ferguson-ból 27-et, 24-gyel több traktort értékesítettek 2022 júliusában, mint 2021 azonos időszakában. Az eladási lista első tíz helyén többek között olyan márkák szerepelnek még, mint a Fendt, a Case, a Kubota és a Steyr.

EZ IS ÉRDEKELHET

2022 júliusában összesen 462 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 119 százalékkal többet jelent, 2021 júliusában ugyanis "mindössze" 211 traktor kelt el. 2020-hoz képest szintén nőtt az eladott traktorok száma, akkor 251 darabot értékesítettek, 84,1 százalékkal kevesebbet, mint most. 2022-ben eddig 2887 traktor talált gazdára összesen, a tavalyi év első hét hónapjában azonban 1844 darab, ami 56,6 százalékkal kevesebb eladott gépet jelent. A 2022-es évről eddig tehát elmondható, hogy 2021-hez képest durván felpörgött és dübörög a géppiac, illetve a vásárlási kedv, kérdés azonban, hogy meddig tart majd ez a trend, illetve lendület.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. szeptember 30. 11:33