Megőrülnek a magyarok ezért a traktorért: őrület, mennyit adnak el belőle itthon

Megőrülnek a magyarok ezért a traktorért: őrület, mennyit adnak el belőle itthon

agrarszektor.hu
2023 februárjában a magyar gazdák 5,4 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 második hónapjához képest azonban 31,2 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka februárban a John Deere volt, amelyből 70-et adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 42 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Claas, a negyedik a Solis, az ötödik pedig a Fendt volt az év második hónapjában.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

2023 februárjában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a New Holland, a Claas, a Solis és a Fendt voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 70-et adtak el februárban, ami 22-vel több, mint egy évvel korábban, míg New Holland-ból 42 darab, mindössze 1-gyel több talált gazdára. Claas-ból 6-tal többet, 28 darabot vásároltak most a gazdák, Solis-ból 26-ot, 10-zel többet, Fendt-ből pedig 19-et, 5-tel kevesebb traktort értékesítettek 2023 februárjában, mint 2022 azonos időszakában. Az eladási lista első tíz helyén többek között olyan márkák szerepelnek még, mint a Case, a Kubota, a Massey Ferguson, de 11. a Deutz-Fahr, a 13. helyen pedig ott van a Steyr is.

2023 februárjában összesen 315 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 5,4 százalékkal jelent többet, 2022 februárjában ugyanis 299 traktor kelt el. 2021-hez képest viszont durván megnőtt az eladott traktorok száma, akkor mindössze 240 darabot értékesítettek, 31,2 százalékkal kevesebbet, mint most. 2023-ban eddig összesen 591 traktort adtak el Magyarországon, ami 2022 első két hónapjához képest mindössze 2,1 százalékos növekedést jelent, akkor ugyanis 579-et értékesítettek. 2021-hez képest azonban jelentős kiugrás figyelhető meg, akkor csupán 433 traktor kelt el az említett időszakban, ami 36,5 százalékkal jelent kevesebbet.

A 2023-as évről tehát elmondható, hogy 2022 első két hónapjához képest csak néhány százalékkal több gépet adtak el eddig hazánkban, egyelőre tehát csendes a piac, ugyanakkor 2021-hez képest tavaly is és idén is jobban pörögnek az eladások. Tartogathat tehát még meglepetéseket a 2023-as év az eladott gépek számát tekintve Magyarországon.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?