Bicskával amputálta a saját lábát, hogy kiszabaduljon a behordócsiga fogságából

agrarszektor.hu
Egy 63 éves amerikai farmer rosszul döntött, amikor a gabona betárolásakor a nedves időjárásban a garat szélére állt. Megcsúszott, és a behordócsiga azonnal elkapta a lábát. Csak egy zsebkés volt nála. Percek alatt döntenie kellett - tudósított az ABC News.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Egy Nebraszka államban élő amerikai farmer egy szerencsétlen balesetet követően úgy mentette meg az életét, hogy egy zsebkéssel amputálta a saját lábát. A helyzet ugyanis teljesen kilátástalannak tűnt. Április végén történt az eset, amikor a gabonasiló feltöltése közben megcsúszott, és a lábát elkapta a behordócsiga. Sem kihúzni nem tudta a fogságba esett végtagot, sem pedig leállítani a gépet. Senki nem tartózkodott a közelben, hogy a segítségére siessen. A zsebében lapuló bicska volt az utolsó reménye.

Nem volt más választása, ugyanis a lábát egyre jobban behúzta a csiga, és centiméterről centiméterre zúzta össze. A 63 éves férfi  megőrizte a lélekjelétét és gyorsan reagált. Még mielőtt elveszítette volna az eszméletét - és ezzel az életét is -, előkapta a zsebkést, és levágta saját lábát. 5 perc alatt végzett a szétroncsolt lábszár amputálásával, elvonszolta magát a házig, és még képes volt telefonon segítséget kérni.

Nem sokára megjelent a helikopter a háza felett, az orvosok azonnal a legközelebbi kórházba szállították az idős farmert, akinek az első szavai a műtét után ezek voltak: "Soha többé nem állok rá a garatra".  A riporterek kérdésére, hogyan volt képes az öncsonkításra, Kurt Kaser ezt válaszolta:

Csak azt tettem, amit abban a pillanatban tenni lehetett. Egy fafejű farmer vagyok, aki soha nem adja fel.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?