2022. augusztus 16. kedd Ábrahám

Bicskával amputálta a saját lábát, hogy kiszabaduljon a behordócsiga fogságából

agrarszektor.hu
Egy 63 éves amerikai farmer rosszul döntött, amikor a gabona betárolásakor a nedves időjárásban a garat szélére állt. Megcsúszott, és a behordócsiga azonnal elkapta a lábát. Csak egy zsebkés volt nála. Percek alatt döntenie kellett - tudósított az ABC News.

Egy Nebraszka államban élő amerikai farmer egy szerencsétlen balesetet követően úgy mentette meg az életét, hogy egy zsebkéssel amputálta a saját lábát. A helyzet ugyanis teljesen kilátástalannak tűnt. Április végén történt az eset, amikor a gabonasiló feltöltése közben megcsúszott, és a lábát elkapta a behordócsiga. Sem kihúzni nem tudta a fogságba esett végtagot, sem pedig leállítani a gépet. Senki nem tartózkodott a közelben, hogy a segítségére siessen. A zsebében lapuló bicska volt az utolsó reménye.

Ahol a baleset történt (Forrás: ABC News)

Nem volt más választása, ugyanis a lábát egyre jobban behúzta a csiga, és centiméterről centiméterre zúzta össze. A 63 éves férfi  megőrizte a lélekjelétét és gyorsan reagált. Még mielőtt elveszítette volna az eszméletét - és ezzel az életét is -, előkapta a zsebkést, és levágta saját lábát. 5 perc alatt végzett a szétroncsolt lábszár amputálásával, elvonszolta magát a házig, és még képes volt telefonon segítséget kérni.

Nem sokára megjelent a helikopter a háza felett, az orvosok azonnal a legközelebbi kórházba szállították az idős farmert, akinek az első szavai a műtét után ezek voltak: "Soha többé nem állok rá a garatra".  A riporterek kérdésére, hogyan volt képes az öncsonkításra, Kurt Kaser ezt válaszolta:

Csak azt tettem, amit abban a pillanatban tenni lehetett. Egy fafejű farmer vagyok, aki soha nem adja fel."
Kurt Kaser elmondja az esetet az ABC Newsnak
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Portfolio Future of Finance 2022
Valami másik kis szöveg
EZT OLVASTAD MÁR?