Mezőgéptemető: ahol minden alkatrész megszerezhető

agrarszektor.hu
Amerika jó üzleti érzékkel megáldott kereskedői rájöttek, hogy érdemes összegyűjteni a még használható alkatrészekkel rendelkező mezőgéproncsokat, előbb-utóbb akad valaki, aki hasznosítani tudja ezeket, és fizet értük. Aaron és Jeff Bucklin szerint a hozzájuk forduló, használt alkatrészeket keresők szinte minden kérését képesek teljesíteni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Amerikában a kiszolgált gépeket egy ideig géptemetőkben tárolják, majd az követően kerülnek a kohókba. Ilyen például az arizonai sivatagban található repülőgéptemető. A mezőgazdasági gépek - alapvetően gabonakombájnok és traktorok - temetőjét a Colfax Tractor & Combine Parts hozta létre Iowa-ban. A 25 hektáros területen több mint 1000 darab az elmúlt 60 évben gyártott különféle  - de 80%-ban John Deere és Case IH - gabonakombájn, illetve tartozékai, valamint több száz traktor és azok részegységei találhatók meg - írja a profi.de.

A traktorokat inkább szétbontva, részegységekben tárolják, mert így jobban eladhatók használt komponensként. Óriási tömegben lelhetők fel John Deere, Case IH, Allis Chalmers, Versatile traktormotorok, sebességváltók, tengelyek, kerekek, felnik és különböző burkolatok. A temető színei között egyértelműen a zöld (John Deere) és a piros (Case IH) dominál.

A kombájnok összeszerelt állapotban, az adaptereikkel együtt sorakoznak, korcsoportok szerint besorolva az egyes szektorokba. Ezeket vagy egyben viszik el alkatrésznek, vagy a vevő bontja le a számára szükséges részegységet. A használt géptemetőt üzemeltető testvérpár Aaron és Jeff Bucklin szerint a hozzájuk forduló, használt alkatrészeket keresők szinte minden kérését képesek teljesíteni, illetve felvásárolnak részükre kiszolgált, vagy üzemképtelen traktorokat és kombájnokat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?