Ez minden magyar gazdát érint: fontos listát tett közzé a Nébih

agrarszektor.hu
Elérhetővé vált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján a növényvédelmi gépek műszaki felülvizsgálatára jogosultak listája. A hivatal folyamatosan bővíti, aktualizálja a listát a jelentkezők függvényében.

Újra együtt a magyar agrár szakma Siófokon, az Agrárszektor Konferencián | 2023. november 29-30., Siófok

Rendkívüli mértékben hektikussá vált az utóbbi időszakban a világ élelmiszerpiaca, mivel a keresleti-kínálati viszonyokat több nagyon komoly, kiszámíthatatlan tényező befolyásolja. A bizonytalanság minden meghatározó agrárágazatban jelen van, de különösen igaz a gabonaszektorra, amelyet a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború következményei teljesen felforgattak.

Előadóink között Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Szabó Levente, Detre Miklós, Bene Zoltán, Makai Szabolcs, Jakab István, Kulik Zoltán, Reng Zoltán.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A növényvédelmi tevékenységről szóló rendelet értelmében az Európai Unió területén az árutermelésben használt növényvédelmi gépeken - a kézi, illetve a háton hordozható növényvédelmi berendezések kivételével - rendszeres időközönként műszaki felülvizsgálatot kell végezni. Az első ilyen vizsgálatra a gép első forgalomba hozatalát követő öt éven belül kell sort keríteni, aztán pedig háromévente kell megismételni azt.

EZ IS ÉRDEKELHET
A NÉBIH ennek alapján arra kéri a géptulajdonosokat, legyenek bár termelők vagy szolgáltatók, hogy a 2019-es év során válasszanak egy műszaki felülvizsgálat elvégzésére jogosult szervezetet a NÉBIH honlapján közzétett listáról, és regisztrálják gépeiket a felülvizsgálatra. A hivatal külön kiemeli, hogy tisztában van azzal, hogy az év hátralevő részében képtelenség valamennyi növényvédő gép műszaki felülvizsgálatát elvégezni. A NÉBIH ezért kijelenti, hogy jövőre még nem fog eljárást kezdeményezni azzal a géptulajdonossal szemben, aki igazolni tudja, hogy jelentkezett a műszaki felülvizsgálatra, de a túljelentkezés miatt arra még nem került sor. A hatóság azt is közölte, hogy azon gépek esetében, amelyek a 2019-et megelőző években már átestek a műszaki felülvizsgálaton, és a jogszabály által előírt öt-, illetve hároméves időintervallumon belül vannak, elfogadják a vizsgáló állomás által korábban kibocsátott érvényes tanúsítványt.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?