Ez minden magyar gazdát érint: fontos listát tett közzé a Nébih

agrarszektor.hu
Elérhetővé vált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján a növényvédelmi gépek műszaki felülvizsgálatára jogosultak listája. A hivatal folyamatosan bővíti, aktualizálja a listát a jelentkezők függvényében.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A növényvédelmi tevékenységről szóló rendelet értelmében az Európai Unió területén az árutermelésben használt növényvédelmi gépeken - a kézi, illetve a háton hordozható növényvédelmi berendezések kivételével - rendszeres időközönként műszaki felülvizsgálatot kell végezni. Az első ilyen vizsgálatra a gép első forgalomba hozatalát követő öt éven belül kell sort keríteni, aztán pedig háromévente kell megismételni azt.

EZ IS ÉRDEKELHET
A NÉBIH ennek alapján arra kéri a géptulajdonosokat, legyenek bár termelők vagy szolgáltatók, hogy a 2019-es év során válasszanak egy műszaki felülvizsgálat elvégzésére jogosult szervezetet a NÉBIH honlapján közzétett listáról, és regisztrálják gépeiket a felülvizsgálatra. A hivatal külön kiemeli, hogy tisztában van azzal, hogy az év hátralevő részében képtelenség valamennyi növényvédő gép műszaki felülvizsgálatát elvégezni. A NÉBIH ezért kijelenti, hogy jövőre még nem fog eljárást kezdeményezni azzal a géptulajdonossal szemben, aki igazolni tudja, hogy jelentkezett a műszaki felülvizsgálatra, de a túljelentkezés miatt arra még nem került sor. A hatóság azt is közölte, hogy azon gépek esetében, amelyek a 2019-et megelőző években már átestek a műszaki felülvizsgálaton, és a jogszabály által előírt öt-, illetve hároméves időintervallumon belül vannak, elfogadják a vizsgáló állomás által korábban kibocsátott érvényes tanúsítványt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?