Itt a tökéletes robot: vet, permetez, gyomirt és felismeri a kártüneteket

agrarszektor.hu
A CEOL névre keresztelt robot mesterséges intelligenciával, műholdas navigációval és RTK-rendszerrel van ellátva, és egyedül több ember vagy több robot munkáját tudja elvégezni. A vetéstől a kórokozónyomás előrejelzéséig és a tünetek felismeréséig sok mindenre képes.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A francia AgreenCulture cég 2018-ban rendezte meg a Challenge Centeol nevű projektet, amelynek keretében más tervező, gépgyártó és szakértő cégekkel. A projekt keretén belül 3 robot és 5 operátor megművelt egy 30 hektáros területet. Az AgreenCulture azonban továbbgondolta a projekt tapasztalatait, és létrehozta a CEOL névre keresztelt robotot, ami egymaga képes ellátni a 3 robot feladatait.

A robot 500 kilogrammot nyom, és képes arra, hogy a hét minden napján önállóan dolgozzon a földeken a meghatározott paraméterek alapján. Az RTK-rendszerrel megtámogatott műholdas navigációnak köszönhetően 1 centiméteres pontossággal képes dolgozni. Gyárilag rendelkezik egy tartállyal, amit igény és szükség szerint fel lehet tölteni vízzel, permetszerrel vagy vetőmaggal, és amelyet képes nagy precizitással adagolni. Ezáltal nemcsak munkát takarít meg kezelőinek, de az egészségüket is védi, mivel így nem kell az emberi szervezetre potenciálisan ártalmas permetszereknek és vegyszereknek kitenniük magukat.

A CEOL beépített mesterséges intelligenciájával elemzi a környezetét, képes felismerni és megkülönböztetni egymástól a haszon- és a gyomnövényeket. Képes továbbá azonosítani a betegségek és kártevők jelenlétére utaló jeleket, valamint megbecsüli az aktuális időjárás növényekre gyakorolt hatását. Kameráinak köszönhetően azonnali helyzetjelentést tud küldeni a gazdáknak. A robot kereskedelmi forgalomban való megjelenése és várható ára még nem ismert.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?