Nagyot húzott a John Deere: teljesen új modellekkel rukkolnak elő

agrarszektor.hu
Új traktorszériát fejleszt a John Deere. A cég bejelentette, hogy négy új modellt készülnek piacra dobni, mindegyik a 6M szériába fog tartozni, és a korábbi 6M, 6MC és 6RC sorozat egységeit fogja felváltani. Ez azt jelenti, hogy a régi, megszokott 6M széria teljesen el fog tűnni a cég kínálatából, és csak az új és az újratervezett modellek lesznek elérhetőek a jövőben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az új modellek mind négyhengeresek lesznek, és 90-120 lóerő közötti teljesítménnyel fognak rendelkezni - írja az Agriland. A cég a kompakt szóval jellemezte ezeket az új modelleket, amelyek 2,4 méteres tengelytávolsággal készülnek majd. Alacsonyabb lesz motorháztető kialakítása, amely így jobb kilátást fog biztosítani előre. A karcsúbbra szabott kormánymű és az újonnan kifejlesztett panorámatető pedig nagyban növeli a kilátást és a láthatóságot a rakodómunkákhoz.

EZ IS ÉRDEKELHET

A korábbiakhoz képest csökkentett tengelytávolság jobb manőverezőképességet fog biztosítani, így a traktor már egy 4,35 méteres sugarú körben is meg fog tudni fordulni. A traktorok a maximálisan megengedett 10,45 tonnás össztömeggel készülnek majd, aminek köszönhetően a kereskedelmi terhelhetőségük a 4,7 tonnát is elérheti.

Az új szériába tartozó valamennyi traktor új tervezésű pilótafülkével fog rendelkezni, amely világosabb, modernebb kinézetű és nagyon csendes lesz. A vezető kényelméről a mechanikus pilótafülke-felfüggesztés és a hárompontos felfüggesztésű első tengely fog gondoskodni.

Valamennyi fontos kezelő funkció az újratervezett jobb kéz felőli panelen lesz, a CommanQuad váltóval felszerelt modellekből elérhető lesz a Compact CommandArm funkcióval rendelkező változat is, amelynél a fontos funkcióknak a kéztámaszon lesz kialakítva a helye.

A modelleken legfeljebb négy mechanikus vagy elektromos SCV szelepnek van hely, az elektromos szelepek most először lesznek elérhetőek traktoron. Az elektromos-hidraulikus joystick-en levő kapcsolók teljesen programozhatóak lesznek, a haladási irány ezekkel és a mechanikus joystick-kel is megváltoztatható lesz.

A négy úgy négyhengeres modellben 4.5L John Deere PowerTech EWL motor lesz, a felújított 6130M, 6140M és 6145M modellek pedig 4.5L John Deere PowerTech PSS motorral kerülnek majd forgalomba. A nagyobb modellekbe hathengeres PVS motort fog rakni a John Deere.

A 6090M-től a 6140M-ig tartó modellekben új funkcióként egy Intelligent Power Management (IPM) nevű teljesítményszabályozóval is el lesznek látva, amellyel a traktor 20 lóerőnyi extra teljesítményt lesz képes leadni szállítási munkákhoz vagy olyan esetekre, amikor a traktor motorjával egy másik berendezést hajtanak meg. Így például egy négyhengeres 6140M modell akár 166 lóerős teljesítményre is képes lesz az IPM technológiának köszönhetően. A traktorok három különféle sebességváltó konfigurációval lesznek elérhetőek: PowerQuad, AutoQuad és CommandQuad.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?