Ezt már nem lehet megállítani: elindult a gépek lázadása a földeken

agrarszektor.hu
Egy alnwicki testvérpár, Jack és Hugh Wrangham kifejlesztettek egy mobilapplikációt, ami nagyban meggyorsíthatja a gazdáknak a növényeik állapotának felmérését. A Skippy Scout névre keresztelt applikáció következő fázisának fejlesztésére a testvérek közösségi finanszírozási kampányt indítottak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Wrangham-fivérek által kifejlesztett applikáció lényege, hogy egy nagy felbontású képek készítésére alkalmas drónt reptet a földek felett, amely madártávlatból képeket készít a növényállományról, és ezeket a képeket azonnal továbbküldi a felhasználó okoskészülékére - írja a Northumberland Gazette-ben. A drón percenként kéthektárnyi terület felmérésére képes, vagyis tízszer gyorsabb, mint egy, a földet ténylegesen bejáró ember. A gazdálkodó ezáltal valós idejű adatokat kap az általa termelt növények állapotáról, és gyorsabban, pontosabb információk birtokában dönthet a további teendőkről.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A testvéreknek van egy közös cége, a Drone Ag, amely 2016 óta kínál drónkezelői képzéseket és szoftveres támogatást az érdeklődőknek. Céljuk, a könnyen kezelhető, környezetbarát technológiák népszerűbbé és a helyi gazdák számára is elérhetőbbé tétele. Ahogy Jack Wrangham fogalmazott, hisznek benne, hogy a népességnövekedés miatt a mezőgazdasági termelési technológiáknak hatékonyabbá kell válniuk, és hogy a jövő kulcsa a precíziós gazdálkodás.

A Wrangham-fivérek, bár a Skippy Scout önmagában is tökéletesen képes ellátni a feladatát, nem pihennek egy percet sem. Hogy az applikációt további funkciókkal bővíthessék, valamint a Drone Ag további embereket foglalkoztathasson, Jack és Hugh közösségi támogatási kampányt indítottak, amelynek a célösszege 250 ezer font. A cikk írásának időpontjában ennek közel 30%-a már össze is gyűlt. Ha a kitűzött célt elérik, a végleges termék 18 hónapon belül a piacra is kerülhet.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?