Megjelent a rendelet: így lehet drónpilóta jogosítványt szerezni Magyarországon

Megjelent a rendelet: így lehet drónpilóta jogosítványt szerezni Magyarországon

agrarszektor.hu
Megjelent az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) rendelete a távoli pilóták képzését és vizsgáztatását végző szervezetek kijelöléséről, a távoli pilóták képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól, valamint a vizsgán való részvétel díjáról.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Megjelent az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendelete a távoli pilóták képzését és vizsgáztatását végző szervezetek kijelöléséről, a távoli pilóták képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól, valamint a vizsgán való részvétel díjáról - írta meg a Világgazdaság a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) közösségi oldalán megjelent hír alapján. A rendelet szerint a tanfolyamokat kizárólag a légiközlekedési hatóság engedélyével rendelkező cég szervezheti.

Az átláthatóság érdekében az engedéllyel bíró szervezetek listája elérhető lesz a légiközlekedési hatóság honlapján. Fontos, hogy csak olyan képzőhelyet válasszunk, amelyet nyilvántartásba vettek és a hatósági honlapon is feltüntetnek, hiszen csak így tudunk jelentkezni a vizsgára - jelezte a Magosz.

A tanrendet szintén a légiközlekedési hatóság határozza majd meg. A vizsgákat nem a képzőközpontok, hanem a hatóság szervezi: a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. szervezi és folytatja le. A vizsgadíj megegyezik a közúti járművezetők számítógépes elméleti vizsgájának díjával.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?