A hatóság figyelmezteti a magyar géptulajdonosokat: ezt most még nem késő elintézni

agrarszektor.hu
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján elérhetővé vált a növényvédelmi gépeket felülvizsgáló állomások listája. A hivatal felhívja a géptulajdonosok figyelmét, hogy a jogszerű működéshez elengedhetetlen, hogy mielőbb bejelentsék eszközeiket az állomások egyikéhez.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az európai uniós előírás szerint az árutermelésben, illetve szolgáltatásban alkalmazott permetező gépet, valamint a növényvédő szerek kijuttatásához használt berendezéseket és tartozékokat 3 évenként kötelező felülvizsgálni, tudhattuk meg a Nébih közleményéből. Olyan géppel pedig, ami 5 évnél idősebb, de az elmúlt 3 éven belül nem esett át sikeres műszaki ellenőrzésen, tilos növényvédelmi tevékenységet végezni.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A felülvizsgálathoz a növényvédelmi gép tulajdonosának - még az eszköz engedélyének lejárta előtt - időpontot kell kérnie valamelyik vizsgálóállomáson. A Nébih felhívja a növényvédelmi gép tulajdonosok figyelmét, hogy a jogszerű eszközhasználat érdekében mielőbb jelentsék be a gépüket a nyilvántartásban szereplő műszaki állomások valamelyikéhez. A gépfelülvizsgáló állomások listája elérhető itt érhető el.

EZ IS ÉRDEKELHET
 A növényvédelmi hatóság ellenőrzései során természetesen figyelembe veszi, hogy minden gép azonnali felülvizsgálata nem lehetséges. A cél az, hogy 2021-re a Magyarországon használt valamennyi árutermelésben, illetve szolgáltatásban alkalmazott permetező gép bekerüljön a nyilvántartásba és átessen egyszer a felülvizsgálaton.

Azoknál a gépeknél, amelyek az elmúlt években már átestek a felülvizsgálaton - és erről érvényes három évnél nem régebbi tanúsítással rendelkeznek -, a hatóság továbbra is elfogadja a vizsgáló állomás tanúsítványát a vizsgálati eredményről. Azon termelők esetében pedig, akik még nem intézkedtek a gépeik felülvizsgálatáról a hatósági szakemberek az ellenőrzések során figyelembe veszik, ha igazolni tudják, hogy jelentkeztek a felülvizsgálatra, de még nem kerültek sorra.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?