2023. június 1. csütörtök Tünde

Bemutatták a Tesla első pickupját: mutatjuk, mit lehet tudni róla

Véget ér az immáron hat éve tartó várakozás, Elon Musk bemutatta a Los Angeles-i Tesla Design Centerben a Tesla legújabb dobását, a Cybertruck-ot. A Tesla első elektromos pickupjával már közel hat éve hergeli az embereket Elon Musk, az autóról azonban egészen mostanáig nem nagyon lehetett tudni semmit.

Magáról a pickupról egészen mostanáig nem lehetett sokat tudni. Elon Musk profi pókerjátékosként viselkedett. Néha közzétett egy-egy zavarbaejtően homályos fotót, vagy épp Twitteren hasonlította játékkocsikhoz a RAM 6 tonna vontatókapacitású monstrumjait az ő készülő szörnyetegéhez képest. És hogy ezen kívül mit lehet tudni az új járműről?

Elsőként azt, hogy a rendkívül futurisztikus Cybertruck nevet fogja viselni, és a híresztelések szerint olyan lesz majd, mintha a Blade Runner cyberpunk világából szalajtották volna. Ezzel kapcsolatban a Tesla vezérigazgatója 2018-ban azt találta mondani, hogy hidegen hagyja, ha az embereknek nem fog tetszeni a kocsi futurisztikus dizájnja, ami legalábbis sajátos módja egy új járművének promotálásának, ahogy arra a The Verge is rámutatott ismertetőjében.

Az legalábbis biztos, hogy a kocsihoz - ahogy minden Tesla modellhez - jár majd a robotpilóta funkció, valamint képes lesz a Spotify és a Netflix médiatartalmait streamelni.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Mostanra már az is biztos, hogy két motor fog dolgozni benne, összkerékhajtású lesz, "eszeveszett forgatónyomatékkal és felfüggesztéssel, amely dinamikusan fog alkalmazkodni a jármű terhelésénez. És ezek még csak az alapfelszereltség részei lesznek."

Elon Musk a fenti, nagyzolónak ható kijelentések mellett ugyanakkor azt is közölte idén júniusban, hogy a pickup ára, extrák nélkül és azokkal együtt is a szerénynek is mondható 50 ezer dollár, azaz 15 millió forint alatt fog maradni. A híresztelések szerint a jármű egy feltöltéssel 480-640-800 kilométer megtételére lesz képes.

Szintén sokkoló lehet az a szám, amit Elon Musk a Cybertruck specifikációival kapcsolatban bedobott a köztudatba, hogy a jármű akár 150 tonnás maximális vontatókapacitással is rendelkezhet majd. Ha ez igaz, akkor a Cybertruck minden más, a piacon jelenleg kapható pickupot messze maga mögé fog utasítani. Más kérdés, hogy a Ford az F-150-es modellje készülő elektromos változata kapcsán már bemutatta, hogy az képes elhúzni egy 500 tonnás vasúti szerelvényt. Szóval most nagyon sokan kíváncsiak rá, milyen bemutatóval készül a Tesla a mai leleplezésre.

És hogy ezen kívül mire számíthatunk? Mindenre és bármire, hiszen Elon Muskról és a Tesláról van szó. Az mindenesetre valószínűsíthető, hogy a Cybertruck gyártása 2021 előtt nem fog megkezdődni. Egy dologban azonban mindenki, legyen bár rajongó, kíváncsi vagy szkeptikus, egyetért: ma legalább az új pickup kinézetét megismerheti majd a világ.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?