A Tesla tényleg komolyan gondolta! Brutális szörnyeteg lett a Cybertruck (videó)

A várakozás véget ért, ugyanis magyar idő szerint hajnali öt órakor Elon Musk nagyszabású showműsor keretében bemutatta a Tesla régóta várt pickupját, a Cybertruck-ot. A leleplezett kész autó tényleg úgy néz ki, mintha a nyolcvanas évek során elkészült futurisztikus autókoncepciók közül emelték volna ki találomra, vagy mintha egy klasszikus sci-fi filmből szökött volna meg.

A Tesla vezérigazgatója korábban többször hangoztatta, hogy a Cybertruck úgy fog kinézni, mintha a Blade Runner forgatásáról hozták volna el. Ma hajnalban kiderült, hogy nem hazudott, a korábbi dizájntervek viszont mind tévedtek.

EZ IS ÉRDEKELHET

Elon Musk elmondása szerint a pickupot úgy tervezték, hogy egyszerre rendelkezzen egy tehergépkocsi hasznosságával és egy sportkocsi teljesítményével. Az elkészült és bemutatott járművet sokoldalú, tartós, és képes mind az utakon, mind a terepen kivételes teljesítményt nyújtani. A Cybertruck három változatban lesz kapható, az egymotoros és hátsókerék-hajtású (RWD), a kétmotoros és összkerékhajtású (AWD), valamint a hárommotoros és összkerékhajtású (AWD) variációk közül lehet majd válogatni.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. 

Az egy feltöltéssel maximálisan megtehető távolság a Cybertruck esetében úgy fog kinézni, hogy az egymotoros RWD több mint 400 km-t, a kétmotoros AWD több mint 480 km-t, a hárommotoros AWD pedig több mint 800 km-t lesz képes megtenni az ígéretek szerint. Nulláról 100 km/h-ra az egymotoros változat 6,5 másodperc alatt fog felgyorsulni, maximálisan pedig 177 km/h-ra lesz képes. A kétmotoros változatnak ehhez már csak 4,5 másodpercre lesz szüksége, és 193 km/h maximális sebességre lesz képes, a hárommotoros példányok pedig röpke 2,9 másodperc alatt fogják teljesíteni ezt a gyorsulást, és 210 km/h-s maximális sebességre lesznek képesek.

A jármű maximális vontatókapacitása, motorszámtól és teljesítménytől függően 3,5/5/7 tonna körül fog alakulni, 1750 kg-ig lesz terhelhető, első és hátsó csomagtartói pedig körülbelül 2,8 m3-nyi térfogatúak lesznek. A pickup platója valamivel kevesebb, mint két méteres hosszúságú lesz, a speciális rámpának köszönhetően motorkerékpárok és quadok is könnyedén szállíthatóak lesznek rajta.

A Cybertruck belső tere hatszemélyes kialakítású, valamint egy 17 incs átmérőjű érintőképernyő is helyet kapott benne. A karosszéria ultrakemény rozsdamentes acélból készült, amely akár egy pörölycsapást is képes elviselni különösebb probléma nélkül, az ablakok pedig golyóálló üvegből készültek. Elméletileg. A bemutató során ugyanis Elon Musk és a Tesla dizájnért felelős igazgatója Franz von Holzhausen kétszer is sikeresen megtörték egy fémgolyóval a pickup ablakait, amely ugyan nem tört be, de nem sok híja volt.

A Tesla vezérigazgatója a pickup árát illetően állta a szavát. Az egymotoros RWD 39900 dollárba (12 millió forint), a kétmotoros AWD 49900 dollárba (15,1 millió forintba), a hárommotoros AWD pedig 69900 dollárba (21,1 millió forintba) fog kerülni. A mai bemutató és bejelentés szerint az olcsóbb Cybertruck-ok gyártása már 2021 végén megkezdődhet, a hárommotoros változatokra viszont egészen biztosan várni kell 2022-ig.

A cikk eredeti nyelven az InsideEVs oldalán olvasható.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?