Legyen Ön is Extra Early Bird | Agrárszektor 2025 konferencia
Szerezze meg jegyét most még Extra Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, az év egyik legrangosabb agrárszakmai eseményére.
A konferencia értékelést ad az agrárium helyzetéről, egyúttal pedig felvázolja az ágazat előtt álló rövid- és hosszú távú fejlesztési és kitörési lehetőségeket, illetve bemutatja a vállalkozások üzleti döntéseihez szükséges mértékadó prognózisokat.
2025. január 16-18. között rendezi meg a Talajmegújító Gazdák Egyesülete a 'TMG REAG', VIII. Talajélet Konferenciát és Szakkiállítást Jakabszálláson. A rendezvény, amely mára Közép-Európa legnagyobb regeneratív mezőgazdasági szakkiállításává nőtte ki magát, idén a „Talaj, ami összeköt” mottóval várja látogatóit. A konferencia a fenntartható mezőgazdaság és gasztronómia legújabb ismereteit hozza el, ahol, két színpadon, párhuzamosan zajló előadások révén neves hazai és külföldi szakértők osztják meg legújabb eredményeiket. Az előadások az „EGY Egészség” elv mentét követik, melyek az egészséges talajtól az egészséges élelmiszeren át az emberi egészségig vezetnek.
A programon ott lesz Mykhaylo Draganchuk, a regeneratív mezőgazdálkodás nemzetközileg elismert szakértője, akivel akár egyéni konzultációra is lehetőség nyílik. Emellett két világhírű amerikai előadó is várható, akik az egészséges talaj és egészséges élelmiszer kapcsolatáról tartanak előadást: Dan Kittredge és Anna Biklé.
A 3 napos rendezvényre mindenki várnak, aki széleskörű ismereteket akarsz szerezni a talajtól az emberi mikrobiumig, aki meg akarja érteni, miért csak az egészséges, élő talaj képes tápláló élelmiszert biztosítani, illetve a jövőben egészséges élelmiszert szeretne előállítani. Emellett a konferencia azoknak a gazdáknak is szól, akik szeretnének átfogó ismereteket szerezni azért, hogy felkészüljenek a jövő agrár kihívásaira, gazdaságosan akarnak gazdálkodni a jövőben, valamint konkrét válaszokat szeretne kaphatni gazdaságának fejlesztésére és az egészséges életmódra.
Technológiai bemutatók teszik igazán látványossá az eseményt: esőszimulátor, csirke- és birkatraktorok, valamint a legmodernebb direktvető gépek működés közben láthatók a helyszínen előkészített takarónövényes táblán. A rendezvény nemcsak a talajmegújítás technológiáit mutatja be, hanem a fenntartható gasztronómia világába is betekintést nyújt. Workshopok keretében tanulhatnak a látogatók fermentálási technikákról, kovászkészítésről, és meg is kóstolhatják az elkészült ételeket.
Az eseményről tovább részletek itt és itt érhetők el.