Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista

agrarszektor.hu
Mintegy 11 százalékkal több traktort vettek a magyar gazdák 2020 januárjában, mint egy évvel korábban, 2018 első hónapjához képest pedig 38 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka jelenleg a Fendt, amelyből idén januárban 23-mat adtak el, míg egy évvel korábban mindössze 12-t. A népszerűségi listán második a New Holland, harmadik pedig a John Deere, 2019-hez képest azonban látványosan csökkent a Claas márka népszerűsége.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

2020 januárjában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a Fendt, a New Holland, a John Deere, a Valtra, és a Polaris voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. Fendtből 23-at adtak el januárban, ami 11 darabbal több, mint tavaly ugyanekkor, emellett New Hollandból, John Deere-ből, valamint Valtraból is jóval többet vásároltak most a gazdák, mint 2019 azonos hónapjában. Ugyanakkor a Polaris hiába végzett a januári népszerűségi lista ötödik helyén, tavaly többet adtak el belőle mint most. 2019-ben sokkal kapósabb volt a Claas márka, mint eddig 2020-ban, tavaly ugyanis 14 kelt el belőle, most azonban mindössze 5, ez viszont még mindig sokkal több a 2018-as nullához képest.

2020 januárjában összesen 195 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel azelőtti mennyiséghez képest 11,4 százalékos emelkedést jelent, 2019 januárjában ugyanis 175 traktor kelt el. 2018-hoz képest is nőtt az eladások száma, akkor csupán 141 traktor adtak el. Ugyanakkor tavaly decemberhez képest sokat változott a vásárlási kedv, mert akkor 298 traktort adtak el, így jól látszik, hogy 2020 első hónapjára jelentősen csökkentek az eladások. 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?