Megőrülnek a magyarok ezért a traktorért: úgy vették májusban, mint a cukrot

agrarszektor.hu
2022 májusában a magyar gazdák 53,4 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2020 ötödik hónapjához képest pedig 47,1 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka májusban a John Deere volt, amelyből 72-t adtak el a hónapban, a második helyen pedig a Solis végzett, amelyből 60 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a New Holland, a negyedik a Massey Ferguson, az ötödik pedig a Fendt volt az év ötödik hónapjában.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

2022 májusában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a Solis, a New Holland, a Massey Ferguson és a Fendt voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 72-t adtak el májusban, ami 29-cel több, mint egy évvel korábban, míg Solis-ból 60 darab, 39-cel több talált gazdára. New Holland-ból 9-cel többet, 26 darabot vásároltak most a gazdák, Massey Ferguson-ból 24-et, 19-cel többet, Fendt-ből pedig 22-t, 4-gyel kevesebb traktort értékesítettek 2022 májusában, mint 2021 azonos időszakában. Az eladási lista első tíz helyén többek között olyan márkák szerepelnek még, mint a Claas, a Case, a Polaris és a Steyr.

2022 májusában összesen 425 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 53,4 százalékkal többet jelent, 2021 májusában ugyanis 277 traktor kelt el. 2020-hoz képest szintén nőtt az eladott traktorok száma, akkor 289 darabot értékesítettek, 47,1 százalékkal kevesebbet, mint most. 2022-ben eddig 1921 traktor talált gazdára, a tavalyi év első öt hónapjában azonban 1365 darab, ami közel 41 százalékkal kevesebb eladott gépet jelent. A 2022-es évről eddig tehát elmondható, hogy 2021-hez képest durván felpörgött és dübörög a géppiac, illetve a vásárlási kedv, kérdés azonban, hogy meddig tart majd ez a trend, illetve lendület. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

EZT OLVASTAD MÁR?