Megőrülnek a magyarok ezért a traktorért: úgy vették januárban, mint a cukrot

Megőrülnek a magyarok ezért a traktorért: úgy vették januárban, mint a cukrot

agrarszektor.hu
2022 januárjában a magyar gazdák 55,4 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2020 első hónapjához képest pedig 54,6 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka januárban a John Deere volt, amelyből 34-et adtak el a hónapban, a második helyen pedig a Fendt végzett, amelyből 27 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Solis, a negyedik a Case, az ötödik pedig a Claas volt az év első hónapjában.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

2022 januárjában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a Fendt, a Solis, a Case és a Claas voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 34-et adtak el januárban, ami 4-gyel több, mint egy évvel korábban, míg Fendt-ből 27 darab, 11-gyel több talált gazdára. Solis-ból 16-tal többet, 27 darabot vásároltak most a gazdák, Case-ből 18-at, 7-tel többet, Claas-ból pedig 17-et, 9-cel több traktort értékesítettek 2022 januárjában, mint 2021 azonos időszakában. Az eladási lista első tíz helyén többek között olyan márkák szerepelnek még, mint a New Holland, a Polaris és a Steyr.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

2022 januárjában összesen 300 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 55,4 százalékkal többet jelent, 2021 januárjában ugyanis 193 traktor kelt el. 2020-hoz képest szintén nőtt az eladott traktorok száma, akkor 194 darabot értékesítettek, 54,6 százalékkal kevesebbet, mint most. 2022 januárjáról tehát elmondható, hogy 2021 azonos időszakához képest durván felpörgött a géppiac és a vásárlási kedv idén, kérdés azonban, hogy meddig tart majd ki ez a trend.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?