Itt a John Deere legújabb dobása: automata vezetéstámogató rendszert indított a cég

Itt a John Deere legújabb dobása: automata vezetéstámogató rendszert indított a cég

agrarszektor.hu
A John Deere elindította az új AutoTrac Vision rendszerét egyes traktor és magajáró permetező modellek számára. Az AutoTrac Vision rendszer a járművek elejére szerelt nagyfelbontású kamerákat használ, amelyek segítségével a járművek maguktól tudnak közlekedni a sorok között.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A John Deere bejelentette, hogy elindította az új AutoTrac Vision rendszerét egyes traktor és magajáró permetező modellek számára. A rendszer nagyfelbontású, a járművek elejére szerelt kamerákat használ arra, hogy a járművek automatikusan képesek legyenek manőverezni a sorok között, és sorvezetők nélkül segít a vezetésben, írta meg a Future Farming.

Az AutoTrac Vision lehetőséget biztosít a felhasználóknak arra, hogy automatizáljanak olyan műveleteket, amelyek még manuális irányítást igényelnek. Ezzel ismét egy hatalmas lépést tettünk a precíziós mezőgazdaság felé, valamint segítettünk a termelőknek javítani a gépeik teljesítményén és üzemidején, és csökkenteni a működési költségeiket

- mondta Jack Howard, a a John Deere Limited AMS értékesítési specialistája.

A rendszer a mondott kamerákat GPS technológiával kombinálja, hogy a traktorokat és a permetezőket végignavigálja a sorok mentén. A John Deere szerint ez lehetővé teszi a gépek kezelőinek, hogy gyorsabban, kevesebb feszültséggel dolgozzanak, és akár 30 kilométer/órás sebességgel is haladhassanak. A rendszer emellett képes a traktorhoz csatlakoztatott egyéb eszközök, mint például a sorközművelő kultivátorok irányítására is.

Az AutoTrac Vision hibrid kormányzási rendszere úgy optimalizálja a műveleteket, hogy két adatfolyamból dolgozik folyamatosan, a GPS korrekciós jeléből, valamint a fedélzeti kamerák által közvetített képből. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók olyan táblákon is részesülhetnek a rendszer kínálta előnyökből, amelyeket vezetőrendszer nélkül ültettek, vagy ahol a sorvezető vonalak elérhetetlenek.

A kamerák érzékelik és felismerik a sorközöket, és ezeken tartják a gépeket, ezzel minimalizálva a növényekben esett kárt, ami a hozamok növekedésével is jár. Olyan helyzetekben, amikor nem képes értelmezhető sorközök felismerésére, a rendszer visszavált az automatikusan generált sorvezetőkre.

A John Deere szerint a kamerák által közvetített kép és az automatikusan generált sorvezető vonalak fúziójával a gépek képessé váltak arra, hogy olyan területeken is biztosan manőverezzenek, ahol csak az egyik, vagy csak a másik rendszer nem lenne képes felismerni a növények közti sorközöket. Így például a rendszer képes a fiatal növények között is navigálni, amíg a növények és a talaj egymástól jól elkülöníthetőek.

Még ha a kezelő el kezd is fáradni a nap végén, a rendszer képes arra, hogy fenntartsa az elvárt sebességet és teljesítményt. Ezzel nemcsak 20%-kal több terület művelhető meg naponta, de lehetőség nyílik arra is, hogy a gépek éjszaka is üzemeljenek

- jelentette be a John Deere.

Az AutoTrac Vision jelenleg körülbelül 3500 dollárért (valamivel több mint 1,1 millió forintért) a 6M, a 6R (kivéve a panorámatetős modelleket), a 7R, a 8R és a 8RT szériájú traktorokra, valamint az R-szériás magajáró permetezőkre installálható.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?