Megtudtuk a KITE terveit: erre számít 2024-ben a nagy gépforgalmazó

Megtudtuk a KITE terveit: erre számít 2024-ben a nagy gépforgalmazó

agrarszektor.hu
A 2023-at a magas kamatlábak és magas finanszírozási költségek jellemezték, ami a beruházási termékekre mindig visszahat. 2024-ben kedvezőbb finanszírozási környezetre számítunk, és arra, hogy a magasabb finanszírozási költségek várhatóan csökkenni fognak - mondta el az Agrárszektornak az AGROmashEXPO rendezvényen Kiss Sándor, a KITE Zrt. gépkereskedelmi üzletágának kereskedelmi igazgatóhelyettese. A szakember beszélt arról is, hogy milyen szerepe lehet a jövőben a mesterséges intelligenciának a mezőgazdasági termelésben.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kiss Sándor elmondta, hogy a 2023-as évben a magas finanszírozási költségek hatására csökkent a beruházási kedv az országban. Mint fogalmazott, mindenkinél és az országos statisztikában is visszaesés volt tapasztalható a géppiac forgalmában. A KITE Zrt. gépkereskedelmi üzletágának kereskedelmi igazgatóhelyettese ugyanakkor reméli, hogy a 2024-es évben kedvezőbb lesz a finanszírozási környezet.

A szakember beszélt arról is, hogy a jövőben mesterséges intelligencia hogyan fog tudni beavatkozni a mezőgazdasági termelési folyamatba. Kiss Sándor emellett két példán keresztül bemutatta, szerinte melyek voltak a legfontosabb újdonságok és fejlesztések a mezőgazdasági gépek terén 2023-ban.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: Stop stressz! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?