Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a friss lista

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a friss lista

agrarszektor.hu
2021 februárjában a magyar gazdák közel 14 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2019 második hónapjához képest pedig 27 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka februárban a John Deere volt, amelyből 54-et adtak el a hónapban, a második helyen a Solis végzett, amelyből 21 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán harmadik a New Holland, negyedik a Massey Ferguson, ötödik pedig a Polaris volt az év második hónapjában.

Újra együtt a magyar agrár szakma Siófokon, az Agrárszektor Konferencián | 2023. november 29-30., Siófok

Rendkívüli mértékben hektikussá vált az utóbbi időszakban a világ élelmiszerpiaca, mivel a keresleti-kínálati viszonyokat több nagyon komoly, kiszámíthatatlan tényező befolyásolja. A bizonytalanság minden meghatározó agrárágazatban jelen van, de különösen igaz a gabonaszektorra, amelyet a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború következményei teljesen felforgattak.

Előadóink között Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Szabó Levente, Detre Miklós, Bene Zoltán, Makai Szabolcs, Jakab István, Kulik Zoltán, Reng Zoltán.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

2021 februárjában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a Solis, a New Holland, a Massey Ferguson és a Polaris voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 54-et adtak el februárban, ami 21-gyel több, mint egy évvel korábban, míg Solis-ból 21 darab, 15-tel több talált gazdára. New Holland-ból 8-cal kevesebbet, 15 darabot vásároltak most a gazdák, míg Massey Ferguson-ból 14-et, 6 darabbal többet, Polarisból pedig közel ugyanannyi traktort értékesítettek most februárban, mint 2020-ban. 

2021 februárjában összesen 240 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 13,7 százalékkal többet jelent, 2020 februárjában ugyanis 211 traktor kelt el. 2019-hez képest ugyanakkor jelentősen nőtt az eladások száma 2021 második hónapjában, hiszen akkor 189 traktort adtak el. 2021-ben eddig 433 traktor talált gazdára, a tavalyi év első két hónapjában azonban 405, ami 6,9 százalékkal kevesebb eladott gépet jelent.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Rosta Tibor

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. október 4. 06:03