Elképesztően népszerű ez az alkalmazás a magyar gazdáknál: rengetegen használják

Elképesztően népszerű ez az alkalmazás a magyar gazdáknál: rengetegen használják

agrarszektor.hu
A svájci-fehérorosz alapítású OneSoil a mai napon bejelentette, hogy Series A befektetési körben összesen ötmillió dollár kockázati tőkét vont be az Almaz Capital és a hazai PortfoLion Capital Partners részvételével. A OneSoil rendkívül könnyen használható, digitális eszközöket fejleszt mezőgazdasági termelők számára. Applikációjuknak köszönhetően a gazdák automatikusan kijelölhetik művelt területeik határvonalait, nyomon követhetik azok állapotát és terméshozamaikat. A OneSoil megoldásait hazánkban több mint kétezer mezőgazdasági szakember használja, akik összesen mintegy 300 ezer hektár termőföldet birtokolnak, ez a teljes hazai termőföld terület 7 százalékát teszi ki - tudtuk meg a PortfoLion közleményből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Folytatva régiós cégekből globális sikereket építő stratégiáját, újabb korai fázisú befektetéssel bővítette portfolióját az egyik legnagyobb magyar kockázati- és magántőke táraság. A hazai befektető az összesen 5 millió dollár összegű tranzakcióban vezető befektetőként résztvevő, szilícium-völgyi és európai irodákkal egyaránt rendelkező Almaz Capitalhoz csatlakozik. A mostani körrel 6,7 millió dollárra emelkedik a OneSoil által eddig bevont tőke, amely lehetővé teszi az cég európai és amerikai jelenlétének megerősítését.

A OneSoil olyan ingyenesen hozzáférhető telefonos és webes applikációkat fejleszt, amelyek műholdas felvételek gépi tanulásos technológiákkal történő feldolgozásával teszi lehetővé a gazdák és mezőgazdasági szakemberek számára termőterületeik megfigyelését és azok adatainak elemzését. Az alkalmazásnak köszönhetően lehetővé válik a termények távoli monitorozása, a különféle veteményezési és trágyázási folyamatok pedig idő- és költséghatékonyabbá válnak.

Az általunk fejlesztett digitális eszközök, globális műholdas képfeldolgozási technológiára épülve fontos és könnyen használható analitikákat nyújtanak felhasználóink számára. Arra törekszünk, hogy a legnagyobb digitális platformmá váljunk a szektorban, amely megkönnyíti a döntéseket a precíziós agrárgazdasági munkák során

- emelte ki Slava Mazai, a OneSoil vezérigazgatója.

Papócsi Gábor László, a Szent István Egyetem égisze alatt működő GAK Oktatási, Kutatási és Innovációs Központ képzési csoportvezetője, aki csapatával egy közösségi összefogás keretében elkészítette a OneSoil magyar nyelvű felületéhez szükséges fordításokat, ehhez hozzátette, hogy a OneSoil applikációt gazdálkodó partnereik rendkívül hasznosnak találták, elméleti és gyakorlati szempontból is. A OneSoil megoldásait - alig 2,5 évvel a piacra lépést követően - már világszerte több mint 200 ezer gazdálkodó és mezőgazdasági szakember használja, több mint 180 országban. A OneSoil felhasználói által megművelt területek a világ teljes, mezőgazdasági művelésre alkalmas területeinek 5%-át teszik ki, ez közel 80 millió hektárt jelent. A vállalat többek között olyan jelentős mezőgazdasági cégek számára is nyújt analitikai és technológiai szolgáltatásokat, mint a BASF és a Krone.

Pásztor Aurél, a PortfoLion egyik partnere hangsúlyozta, hogy a mezőgazdaság fontos fókuszterület számukra. A szakember kifejtette, hogy a népesség növekedése és a klímaváltozás jelentős nyomást helyez erre a szektorra, amelynek jelentősen fokoznia kell a fenntartható módszerek alkalmazását. Ők ezért éppen olyan csapatokat keresnek, amelyek globális megközelítéssel, szilárd technológiai háttérrel és hozzáértéssel képesek megoldásokat kínálni ezekre a problémákra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?