Nagy segítség érkezett: ez leegyszerűsítheti a gazdaságok adatszolgáltatását

Nagy segítség érkezett: ez leegyszerűsítheti a gazdaságok adatszolgáltatását

agrarszektor.hu
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) bejelentette, hogy fontos nyomtatványok beküldésének programozásához szükséges fejlesztések készültek el. Az új kódtárak már elérhetőek a Nébih oldalán.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Elkészültek a 2021-es ÁNYK nyomtatványok beküldésének programozásához szükséges fejlesztések - olvasható a Nébih oldalán. Ezek az új kódtárak a következő adatszolgáltatásokra vonatkoznak:

  • a támogatási felhívásokban rögzített kötelezően beküldendő web GN adattartalom,
  • valamint a kizárólag elektronikus úton beküldhető, a vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési program részletes szabályairól, valamint az adatszolgáltatás és nyilvántartás rendjéről szóló 59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet 10. § (2) bekezdésében meghatározott adatszolgáltatási kötelezettség (nitrát adatlap).

Az új ÁNYK keretrendszeren keresztül beküldhető .xml állományok fejlesztéséhez szükséges információk, és a szükséges aktuális kódszótárak az alábbi oldal Fejlesztőknek menüpontjában találhatóak. A hatóság reméli, hogy ezekkel az új fejlesztések minden érintett fél számára megkönyítik a munkavégzést. A Nébih nemrég tette elérhetővé az oldalát a 2021. évi Gazdálkodási Napló "web-GN", valamint a nitrát adatlap elektronikus beküldéséhez szükséges nyomtatványokat, ahogy arról az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?