Betörtek Magyarországra a John Deere legújabb gépei: ezek a legmenőbb masinák

Betörtek Magyarországra a John Deere legújabb gépei: ezek a legmenőbb masinák

agrarszektor.hu
Idén is sok érdeklődőt vonzott a „Hódmezővásárhelyi KITE Napok” május 4-5 között, mely már hagyománynak számít a cég életében. A KITE Zrt. hódmezővásárhelyi alközpontjában felvonultatta a legmodernebb csúcstechnológiával ellátott gépeit, de a rendezvényen egy gépátadóra is sor került.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A fejlődés és digitalizáció útján évről évre újabb technológiával felruházott mezőgazdasági gépek kerülnek a kiállítás repertoárjába. A John Deere traktorok tartalmaznak minden olyan csúcstechnológiai fejlesztést, melyet a modern gazdaság megkövetel. A rendezvény résztvevői  a sorozatból a 8R 310 alsó teljesítményosztályába tartozó modelljét tekinthették meg, amely 310 LE névleges teljesítménnyel rendelkezik. Szerepet kapott Magyarország legkedveltebb rotoros kombájn típusa is, vagyis a John Deere S sorozatú kombájncsalád, melyet ezúttal a 455 LE maximális teljesítményű S770 képviselt.

Az önjáró szecskázógép kínálatból a 465 LE-es 8200-as típust mutatták be. 2020-ban továbbfejlesztésre került a John Deere 6M sorozat, melyben tíz különböző teljesítményű, 90 és 195 lóerő közötti modell érhető el négy különböző alvázmérettel. A hosszú alvázas kategóriában a 6175M traktor mutatkozott be Hódmezővásárhelyen, mely az univerzális kiegészítőkön keresztül rendelkezik a precíziós gazdálkodáshoz szükséges felszereltséggel. A permetezőgépek terén Magyarországon az M700-as permetező család a gyártó legnépszerűbb szériája. Népszerűségét egyszerű kezelhetőségének, manuális állíthatóságának, logikusan megtervezett vezérlőszelepeinek köszönheti. Ezen tulajdonságai révén a gépkezelők könnyen boldogulnak a vegyszerbekeveréssel, feltöltési és tisztítási folyamatokkal.

Van olyan szemenkénti vetőgép is, mellyel 15-16 km/h vetési sebesség mellett sem sérül a maglehelyezés pontossága. Az ehhez tartozó speciális vetőkocsik sajátossága, hogy a vetőmag a vetőtárcsától egészen a magárokig kontrollált pályán közlekedik. A magokat pattogás és ejtés mentesen egy kefés maglehordó rendszer szállítja. A John Deere körbálázói egy új, eddig ismeretlen szintre emelik a bálázást. A gép prémium rendfelszedője 5 sorban elhelyezett, 6mm-es átmérőjű fogakkal van szerelve, ez garantálja az extrém rendfelszedési kapacitást.

Számos alkalom bizonyítja, hogy a tenyészidőszak bármely szakaszában szükség lehet beavatkozásra növényvédőszerrel vagy tápoldattal. A Hagie önjáró permetezője, közel 2m magas hasmagasságával és keskeny futóművével ezt lehetővé teszi, mivel a fejlett kultúrákban sem roncsolja a növényeket. A kiállított gépsor részét képezte a mulcsművelésre szakosodott német Köckerling gyár alapművelésre is alkalmas nehéz szántóföldi kultivátora a mely 4,6-tól 9 m-es munkaszélességig hat modellváltozatban érhető el. A Köckerling gyártmányoknál maradva helyet kapott egy rövidtárcsa is, de a gyártó kompakt tárcsás boronát kínál sekély talajműveléshez is, amely egyaránt használható tarlóhántáshoz közvetlenül a betakarítás után vagy magágykészítéshez.

A rendezvényen bemutatásra került továbbá az amerikai ORTHMAN gyártmányú sorközművelő kultivátora, a FURRIER forgózsámolyos pótkocsija, mely megbízható magyar gyártói háttérrel rendelkezik, valamint a szlovén SIP vállalat a szálastakarmány betakarító gépei. Ezek közül bemutatásra került egy új rendképző is, ami a minőségi szálastakarmány betakarítás alapgépe, egyszerűen hatékony és kíméletes. A sorozat 3,6 és 12,5 méteres munkaszélességben képviseli magát a minőségi rendképzők palettáján, természetesen 2+1 év garanciával.

A rendezvényen volt gépátadó ünnepség is, melyen Szabó Levente vezérigazgató, Markó Csaba déli régióigazgató, Hornok Csaba kiemelt gépértékesítési menedzser egy új kombájnt adott át Akácfai György és családja részére, aki már 13 éve használja a John Deere gépeit. Akácfai György családi vállalkozásában 540 hektáron gazdálkodik, főként repce, búza, kukorica, árpa és napraforgó termesztésével foglalkozik. Vállalkozását meghatározza a digitalizáció, a tápanyag- és hozamtérkép, valamint az RTK pontosságú gépek használata a precíziós gazdálkodás jegyében.

(Címlapkép forrása: KITE Zrt.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?