Rengeteg gyomirtót lehet spórolni ezzel a technológiával

Rengeteg gyomirtót lehet spórolni ezzel a technológiával

agrarszektor.hu
Új precíziós gyomirtási megoldás bevezetését jelentette be a Sentera. Az agráranalitikai szolgáltató cég szerint az Aerial WeedScout névre keresztelt technológia segítségével akár 70 százalékkal is csökkenthető a posztemergens gyomirtó szerek kijuttatása, anélkül, hogy az a terméshozamokat negatívan befolyásolná.

Új precíziós gyomirtási technológiát vezetett be a Sentera. Az Aerial WeedScout egy olyan szelektív gyomirtószer-kijuttatási megoldás, amely egyszerre megfizethető és egyszerűen használható - írta meg a Future Farming. A cég közlése szerint a fejlett, nagy felbontású képalkotási és mélytanulási technológiák segítségével a felhasználók a gyomokat a már piacon levő technológiákhoz képest nagyobb pontossággal, hamarabb észlelhetik, ráadásul a kijuttató berendezések is normál üzemi sebességgel haladhatnak a szántóföldeken.

A Sentera precíziós gyomfelismerő térképek segítségével automatikusan egy kijuttatási tervet generál, így a gyomirtószer csak ott kerül alkalmazásra, ahol feltétlenül szükséges. A terv figyelembe veszi a kijuttatást végző gépek jellemzőit, lehetővé téve a különböző márkájú és konfigurációjú permetezőgép-flották közötti üzemeltetést.

Az Aerial WeedScout piacra dobását több mint öt év koncentrált fejlesztés előzte meg. Ennek során csökkentettük a költségeket és ahhoz szükséges időt, hogy eljussunk a képalkotástól a permetezésig

- magyarázta Brian Wenngatz, a Sentera vezérigazgatója.

A Sentera jelentése szerint az új technológia a műszeres szántóföldi kísérletek során jelentős költségmegtakarítást és a szokásos szórásos kijuttatási protokolloknak megfelelő gyomirtási hatékonyságot mutatott. Minden jelentős permetezőgép-márka támogatott, beleértve a legfejlettebb, a fúvókákat külön-külön működő rendszereket is. A technológia validálását követően a Sentera egy partner kiválasztásával fogja azt kereskedelmi forgalomba hozni.

A Sentera a napokban jelentette be azt is, hogy Hobart Beeghly és Anthony Osborne, a Bayer Crop Science és a Monsanto régóta vezető pozícióban lévő vezetői megbízást kaptak arra, hogy tanácsot adjanak az Aerial WeedScout jövőjével kapcsolatban. A vállalat azt reméli, hogy ki tudja majd használni a szakemberek széleskörű mezőgazdasági tapasztalatait a piacra lépés, a technológia, a termékfejlesztés és az iparágon belüli kiterjedt hálózat terén.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?