Rengeteg gyomirtót lehet spórolni ezzel a technológiával

Rengeteg gyomirtót lehet spórolni ezzel a technológiával

agrarszektor.hu
Új precíziós gyomirtási megoldás bevezetését jelentette be a Sentera. Az agráranalitikai szolgáltató cég szerint az Aerial WeedScout névre keresztelt technológia segítségével akár 70 százalékkal is csökkenthető a posztemergens gyomirtó szerek kijuttatása, anélkül, hogy az a terméshozamokat negatívan befolyásolná.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Új precíziós gyomirtási technológiát vezetett be a Sentera. Az Aerial WeedScout egy olyan szelektív gyomirtószer-kijuttatási megoldás, amely egyszerre megfizethető és egyszerűen használható - írta meg a Future Farming. A cég közlése szerint a fejlett, nagy felbontású képalkotási és mélytanulási technológiák segítségével a felhasználók a gyomokat a már piacon levő technológiákhoz képest nagyobb pontossággal, hamarabb észlelhetik, ráadásul a kijuttató berendezések is normál üzemi sebességgel haladhatnak a szántóföldeken.

A Sentera precíziós gyomfelismerő térképek segítségével automatikusan egy kijuttatási tervet generál, így a gyomirtószer csak ott kerül alkalmazásra, ahol feltétlenül szükséges. A terv figyelembe veszi a kijuttatást végző gépek jellemzőit, lehetővé téve a különböző márkájú és konfigurációjú permetezőgép-flották közötti üzemeltetést.

Az Aerial WeedScout piacra dobását több mint öt év koncentrált fejlesztés előzte meg. Ennek során csökkentettük a költségeket és ahhoz szükséges időt, hogy eljussunk a képalkotástól a permetezésig

- magyarázta Brian Wenngatz, a Sentera vezérigazgatója.

A Sentera jelentése szerint az új technológia a műszeres szántóföldi kísérletek során jelentős költségmegtakarítást és a szokásos szórásos kijuttatási protokolloknak megfelelő gyomirtási hatékonyságot mutatott. Minden jelentős permetezőgép-márka támogatott, beleértve a legfejlettebb, a fúvókákat külön-külön működő rendszereket is. A technológia validálását követően a Sentera egy partner kiválasztásával fogja azt kereskedelmi forgalomba hozni.

A Sentera a napokban jelentette be azt is, hogy Hobart Beeghly és Anthony Osborne, a Bayer Crop Science és a Monsanto régóta vezető pozícióban lévő vezetői megbízást kaptak arra, hogy tanácsot adjanak az Aerial WeedScout jövőjével kapcsolatban. A vállalat azt reméli, hogy ki tudja majd használni a szakemberek széleskörű mezőgazdasági tapasztalatait a piacra lépés, a technológia, a termékfejlesztés és az iparágon belüli kiterjedt hálózat terén.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Növény

Megfő, megég a gyümölcs a fákon

Beindult a kényszerérés, egyre nagyobb problémát okoz a gyümölcságazatban is az extrém hőség és az erős UV-sugárzás párosa.

Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?