A németek nem viccelnek, hamarosan ilyen gépek tarolhatják le a földeket

A németek nem viccelnek, hamarosan ilyen gépek tarolhatják le a földeket

agrarszektor.hu
Precíziós permetezőgépet fejlesztett ki a Bayer Crop Science. A német vállalat a gép prototípusát a 2023-as hannoveri Agritechnica szakkiállításon mutatta be. A MagicSprayer 6000 névre keresztelt munkagép a tervek szerint 6 méteres munkaszélességgel fog rendelkezni, amely 3 egységből fog állni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Igen ambíziózus projektbe kezdett a Bayer Crop Science: precíziós permetezőgépet kezdtek fejleszteni, amelynek a prototípusát Hannoverben, az Agritechnicán mutatták be - írta meg a Future Farming. A MagicSprayer 6000 névre keresztelt modell elvileg hasonló lesz a jól ismert EcoRobotix ARA-hoz, amely szintén 6 méteres munkaszélességgel rendelkezik, ám a MagicSprayer szórófejei még közelebb helyezkednek el egymáshoz: 4 centiméter helyett 3 centiméteres távolságban. Ez a távolság 4x4 centiméteres "pixeleket" eredményez a talajon a foltonkénti gyomirtás érdekében.

LED-lámpák és kamerák a nagyobb pontosságért

A Bayer közlése szerint az alul elhelyezett LED-világítás a hasonló gépeknél használt megoldásokhoz képest több fényt biztosít, amely minden körülmények között egyenletes lesz. Az elülső és hátsó LED-es lámpák között, menetirányban nézve, egy kamera található a gyomfelismeréshez, két további fényforrás, valamint két kamera/érzékelő a gyomok pontos helyének meghatározásához. Ezt követi egy sor permetezőfúvóka.

Nem lesz önállóan forgalmazva

A Bayer azt is elmondta, hogy a gépet eddig csak 6 km/h maximális sebességgel tesztelték. A gyártó szerint a permetezőgép végső sebessége 8-12 km/h lesz. Az egyelőre még csak prototípusként létező gépet 2024-ben további tesztelésnek és fejlesztésnek fogják alávetni. A Bayer - némileg talán meglepő módon - a hírek szerint nem tervezi a MagicSprayer 6000 önálló forgalmazását. A gyártó a technológiát ugyanis a gyomirtószer-felhasználás csökkentését célzó rendszerek egyikének tekinti, és ennek megfelelően is fogja kezelni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?