2019. július 21. vasárnap Dániel, Daniella

Hírek - Gépek

Amazone: a bevétel elérheti a félmilliárd eurós álomhatárt

A 135 éves múltra visszatekintő, német Amazonen-Werke idén már fél milliárd eurós árbevételt szeretne elérni. A céltól nincs is messze: 2018-ban már sikerült 481 millió euróval egy új rekordot felállítani. A forgalom értéke 5,2%-kal haladta meg a 2017 évi 457 millió eurót. A multinacionális mezőgépgyártó ekegyártásának központja Magyarországon található.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az elsősorban vető- és permetező gépeket gyártó vállalkozás messze túllépett a német határokon: árbevételének 80 százaléka a külpiacokról származott. Különösen pozitív eredményeket hoztak az exportban a francia, japán, spanyol, magyar és az írországi eladások, de Németországban is jelentős növekedést értek el. A fontos piacnak számító Lengyelországban és Oroszországban pedig stabilizálódtak az eladásaik.


A bruttó árbevétel 7 százalékát fordították kutatásra és fejlesztésre. Új telephelyet és sorközművelő, illetve vetőgépmárkát vásároltak fel tavaly, a tradicionális Schmotzer nevű bajorországi vállalatot, amely az intelligens (kameravezérelt) sorközművelés és sorműtrágyázás területéről hoz innovációkat a konszernbe. Felturbózták az ekegyártást is, amelynek a központja Mosonmagyaróváron található (a volt Vogel & Noot ekegyár). Új gyárat helyeztek üzembe Bramscheben, ahol 16.000 négyzetméteren gyártócsarnokok, raktárak és adminisztrációs helyiségek épültek fel. 2019-ben a tulajdonosok és a menedzsment egy újabb rekordévre számít, és azt remélik, hogy az árbevétel eléri a félmilliárd eurós álomhatárt.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Kelet-magyarországi Agrárfórum 2019

  Ingyenes rendezvény >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu