2022. augusztus 15. hétfő Mária

Hírek - Gépek

Filléres traktorral hódítanák meg a magyar agráriumot a románok + FOTÓK

Megérkezett a magyar és az európai piacra is a román IRUM gyár új, többcélú, kis-közepes, Tagro néven gyártott mezőgazdasági traktora. Az Agrárszektor szerkesztősége is ott volt az AGROmashEXPO-n tartott bemutatón.
 
 

A Tagro 102 lóerős, 3387 cm3-es, közös nyomócsöves FPT (Fiat Power Train) Industrial dízelmotorjával, hidraulikus szervorendszerével, gyorscsatlakozóival és 12+12 sebességes váltójával akár 18 tonnás pótkocsit is vontathat. Alapfelszereltség a pollenszűrős klíma, az utasülés, a légrugós, fűtött, komfort vezetőülés, az elektrohidraulikus, kapcsolható összkerékhajtás és az első-hátsó munkafények.

Ugyanakkor elektronikából csak a feltétlen szükségest kapta, nincs például monitor a fülkében, ezáltal jelentősen csökken a meghibásodások lehetősége. A zárt fülke teljesíti a borulás és leeső tárgyak elleni védelmet jelentő ROPS és FOPS szabványokat, maga a traktor pedig hosszú távon is hozza a legújabb környezetvédelmi normákat.

A gyártó szerint a jószág egyszerűen kezelhető, átlátható, sallangmentes, minden ízében „normális”, többcélú traktorról van szó. Zsámba Petúr, a kizárólagos forgalmazó Máviprod Kft. cégvezetője elmondta, hogy a 4 millió eurós fejlesztésnél a mérnököket elsősorban az ésszerűség, a valós igények kiszolgálása vezette. Ehhez hozzátartozik a folyamatos és azonnali alkatrész- és szervizellátás, az alacsony fenntartási költség is.

Mint ismert, a fejlesztő IRUM 65 éve gyárt erdészeti és más erőgépeket, messze nem csak a keleti piac számára. A gyártó meglátása szerint a Tagro traktorokban minden megvan, amire egy kis-közepes gazdaságnak szüksége lehet, miközben az ára kifejezetten ezen vállalkozások pénztárcájához lett igazítva, ami a kategória felső részéhez képest akár 2,5-szeres különbséget jelent, felső-közepes szolgáltatások mellett. Ilyen paraméterek mellett talán nem túlzott elvárás, hogy a kategória éves eladásainak 10 százalékát Tagro traktorok adják viszonylag rövid időn belül – mutatott rá a vezető.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!