Hamarosan lecsapnak a mindennél vadabb acélszörnyek

agrarszektor.hu
A tavalyinál is vadabb szörnyetegek érkeznek a hajdúböszörményi Traktorhúzó Európa Kupa idei viadalára augusztus közepén. A Hajdúsági Expóval egy időben tartott versenyen azoknak is javasolt a füldugó, akiknek benzin vagy metanol csörgedezik az ereikben.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hatodik alkalommal rendeznek traktorhúzó versenyt (hivatalos nevén a Mitas Tractor Pulling Európa Kupát) Hajdúböszörményben, a Hajdúsági Expo ideje alatt. A Superstock kategóriában megmérkőző monstrumoknál viszonylag könnyen azonosítható az alapul szolgáló erőgép, a Heavy Modified osztályban induló szörnyetegeknél viszont csak a négy kerék emlékeztet arra, hogy ezek igazából traktorok lennének.

A show bemelegítéseként, az első napon (augusztus 11.) traktorkarnevált rendeznek a város utcáin, augusztus 12-13-án pedig a profik kvalifikációs futamai és a döntő húzások előtt amatőr traktorhúzó versenyt bonyolítanak le hat kategóriában. A magyar versenyzők ebben a csoportban indulnak.

A Portfolio és az agrárszektor.hu idén is egy szakmai nappal csatlakozik Kelet-Magyarország legnagyobb agrárshow-jához. A régió egyik legfontosabb agrárcentrumában, Hajdúböszörményben augusztus 11-én már harmadik alkalommal rendezzük meg Kelet-magyarországi Agrárfórumunkat, ahol a fő fókuszt a kapcsolatépítési lehetőségek mellett az elsőrangú szakmai program kapja. Jelentkezzen még ma!

A külföldről érkező "pullerek" két kategóriában próbálkoznak meg a súlyvontatással. A Heavy Modified gépek közt a dán Fenrir Maxi Traction a címvédő, amely jelenleg (három viadal után) szintén vezeti az összetettet. Kiemelkedő eredményeiknek köszönhetően sikerült elnyerniük a Firestone támogatását, így már a csapatnevükben is reklámozzák az amerikai vállalat Maxi Traction mezőgazdasági abroncsait. A Fenrir pedig a skandináv mitológia óriási farkasa, amely az istenek és óriások mindent eldöntő csatájában Odin főisten halálát okozza. A "farkasfalka" traktorát négy darab, egyenként 2500 LE-s HEMI motor hajtja, ezek egyenként 1,8 liter alkoholt égetnek el másodpercenként.

A bajnokság második helyén a szintén dán Green Fighter áll, amely négy darab Allison V1710 G6 motort szerelt a gépébe. Az ugyancsak 2500 LE-s erőforrások percenként 25 kg metanolt falnak fel.

Az egyelőre bronzérmes pozícióban lévő Argos Oil Whispering Giant nevű holland gárda közel két évtizede, 1998 óta vesz részt a traktorhúzó viadalokon. Ők az orosz technikára esküsznek, az Isotov TV3-117M erőforrások eredetileg teherszállító katonai helikopterekhez készültek, és 1900 LE teljesítményűek (biztos, ami biztos, a hollandok négyet szereltek a gépükbe).

A Superstock kategória címvédője a dán Rabbit G'n Mad csapat. Ők egyelőre nagyon rosszul állnak, csupán nyolcadikak a bajnokságban a Ford traktorukkal, de augusztusig még összekaphatják magukat.

A csoportot a holland Maximum Risk vezeti, ők egy narancs-fekete, felspécizett Case IH Magnum MX 335 gépet használnak, amelyben 10,2 literes, hathengeres erőmű bömböl. A jelenleg második helyezett Zeinstra New Born Deere szintén Hollandiából érkezik hozzánk, de ők egy John Deere 8530-assal neveztek, míg a harmadik You Never Know csapat egy nagyon hasonló John Deere 8520-as traktorral.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?