2020. február 29. szombat Albin

Hírek - Gépek

Jönnek az oroszok! - Milliárdokat áldoznak a gépgyártás támogatására

Folyamatosan nő a kereslet a korszerű gépek iránt Oroszországban is, amit részben a nyugati tulajdonosokkal közösen létrehozott vegyesvállalatok igényei is táplálnak. Természetesen nemcsak a honi piacon, hanem külföldön is terjeszkednek, amihez minden állami segítséget megkapnak.
 
 

Tavaly jelentősen növekedtek a traktor- és mezőgazdasági gépeladások Oroszországban. Traktorból 12.200 darabot vásároltak a gazdaságok, 1800 darabbal többet, mint 2017-ben. Összehasonlításképpen: 2018-ban Magyarországon 3026 traktort helyeztek forgalomba. A gabonakombájn-eladások az oroszoknál 200 darabbal növekedtek, és így 5400 db új kombájn állt munkába. A tavaly eladott magajáró szecskázók száma 813 db volt, amely 167 darabbal haladta meg az előző évit.

Az orosz miniszterhelyettes erről tartott beszédében hangsúlyozta, hogy a növekedésnek indult orosz mezőgazdasági termelés egyre több korszerű gépet igényel a jövőben, ezért elsődleges prioritást élvez a mezőgépgyártás, amit a kormány kiemelten támogat.. 2018-ban 20 százalékkal növelte az állami költségvetés a gépgyártóknak juttatott fejlesztési támogatásokat, amely így már meghaladta a 8 milliárd rubelt (35,5 milliárd forintot).

Rosztov-na-Donuban minden évben traktorversenyt rendeznek (Forrás: 24.hu)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu