2021. január 17. vasárnap Antal, Antónia

Hírek - Gépek

Légi felderítéssel a parlagfű irtásáért

Idén új felderítési módszerrel dolgoznak a hatóságok a parlagfüves területek felderítése és a fertőzöttség megszüntetése érdekében: helikopterrel járják be a megyéket.
 
 

A parlagfű hatékonyabb irtása érdekében és az allergiások egészségét szem előtt tartva idén a nehezen megközelíthető területekről a hatóságok már helikopterrel is  készítenek légifelvételeket, így egy nap alatt sikeresen felderíthető egy egész megye, a nem irtott parlagfüves területekről pedig ezáltal bizonyíték is lesz hatósági eljárás esetén.

A légi és a földi felderítés mostantól párhuzamosan történik, így az eljárás sokkal hatékonyabb. A parlagfűvel szennyezett területek használói és tulajdonosai ellen eljárást indítanak, jegyzőkönyv készül, Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság pedig közérdekű védekezést rendel el, és növényvédelmi bírságot szab ki.

A módszert 4 mintaterületen próbálják ki, az első szeptember 7-én Győr-Moson-Sopron megye volt. Cél a földhasználók önkéntes jogkövető magatartásának szorgalmazása. A szezon végeztével kiértékelik az új eljárás költséghatékonyságát.

A felderítés az ország bármelyik részén történhet, így érdemes megtenni a szükséges lépéseket, és kiirtani a súlyos allergiát okozó növényt, a parlagfüvet - írja a kormány.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu