2021. június 22. kedd Paulina

Hírek - Gépek

Már nem kell sokat várni: jönnek a teljesen automata öntözőrendszerek a földekre

Együttműködési megállapodást kötött egymással az adatalapú precíziós öntözési rendszereket fejlesztő Viridix és a professzionális öntözésvezérlőket gyártó Talgil. Az általuk kínált új megoldás teljesen automatizálná az öntözési rendszereket, lehetőséget nyújtana a gazdáknak arra, hogy részletes öntözési terveket készítsenek, és arról is gondoskodna, hogy mindegyik tábla megkaphassa a szükséges vízmennyiséget.
 
 

A megoldás ezen felül abban is segítséget nyújtana a gazdáknak, hogy a termelési tervüknek megfelelő öntözési protokollt készítsenek, és ezt életbe is léptessék. A Viridix szenzorai több különböző mélységben is folyamatosan figyelik a talaj nedvességtartalmát, olvasható a Future Farming oldalán. A rendszer elemzi a begyűjtött adatokat, és ezek alapján határozza meg, mennyi vízre lesz szükség a következő öntözés során, mikor kerüljön erre sor, és automatikusan módosítja a már meglevő öntözési tervet is.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. A rendezvény az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt, illetve lehetőséget biztosít a networkingre és a kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 3-4-én!

A Talgil által megalkotott öntözésvezérlési rendszer ezek után végrehajtja a tervet, és gondoskodik róla, hogy a növények a megfelelő mennyiségű vizet kapják. A Talgil vezérlői azt is biztosítják, hogy függetlenül attól, hány táblán termeszt növényeket a gazda, mindegyikre kijusson a szükséges vízmennyiség.

A Viridix és a Talgil rendszerei tökéletesen passzolnak egymáshoz. Mindkét vállalkozás fejlett technológiákat használ annak érdekében, hogy maximális hatást érjen el minimális befektetéssel, ezért adta magát az ötlet, hogy összedolgozzunk

– mondta Tal Maor, a Viridix vezérigazgatója.

Viridix talajnedvesség szenzorcsomag (Kép forrása: Viridix)

Tal Maor azt is hozzátette, hogy a tervezett közös rendszer nagyobb hatásfokkal fog működni, mint ha valaki a két cég rendszereit külön-külön használná. A szakember azt is elmondta, hogy az együttműködésnek hála képesek lesznek lezárni a precíziós öntözési kört, és egy olyan fejlettebb, automatizált rendszert kínálni a gazdáknak, amelynek segítségével hatékony és fenntartható módon teljesíthetik a termelési terveiket.

Yosee Ochman, a Talgil helyettes ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a két cég együttműködésének köszönhetően újabb dimenzióval bővült az ügyfeleknek nyújtott értékek tára: mégpedig az adatokéval. A szakember elmondta, hogy az ügyfeleiknek mostantól nem kell manuálisan megcsinálniuk az öntözési terveiket minden egyes táblára, vagy egyenként módosítaniuk azokat a változó időjárás függvényében. A Viridix szenzorai precíz és részletesen kidolgozott öntözési ajánlásokkal látják el a Talgil berendezéseit az összes táblán. A valós idejű talajnedvesség-adatok pedig abban segítenek, hogy lezárják a működési hurkokat, és biztosítsák, hogy a víz oda érkezzen, ahol igazán szükség van rá.

(A cikkben felhasznált képek a Viridix tulajdonát képzik.)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu