2021. március 7. vasárnap Tamás

Hírek - Gépek

Meglepően jó évet zárt tavaly a Rába: itt vannak feketén-fehéren a számok

A Rába Csoport újabb sikeres gazdasági évet zárt 2018-ban: a csoport szintű forgalom 10,9 százalékos növekedés mellett közel 49 milliárd forintot ért el – közölte szerdán, tőzsdezárást követően a társaság. A tavalyi év a cég kulcspiacainak tartós élénkülését hozta, ami mindhárom üzletág jó gazdálkodási eredményeihez hozzájárult.
 
 

A Rába számára fontos európai és tengerentúli tehergépjármű-, valamint mezőgazdaságijármű-piacokon egyaránt jelentős növekedés volt megfigyelhető az elmúlt évben. Ennek és az orosz busz- és teherautó szegmens ugyancsak bővülő igényeinek rugalmas gyártási kapacitással felelt meg a társaság – olvasható a cég közleményében.

A Rába mindhárom üzletága pozitív eredménnyel járult hozzá a csoport szinten 1,75 milliárd forintos üzemi nyereséghez. 2018 I-IV. negyedévében a vállalatnak sikerült az árbevételhez mért hatékonysági szintjét az iparági átlag közelében tartania a drasztikusan megugró alapanyag- és energiaárak ellenére is. A megtermelt EBITDA-nyereség közel 3,8 milliárd forintra rúgott a tavalyi évben.

(Forrás: Új Mezőgazdasági Magazin)

2018-ban végig stabil likviditási pozíció jellemezte a Rába Csoportot. A nyereséges és hatékony működés eredményeként az előző év azonos időszakához képest 4,4 százalékkal növekedett a saját tőke mértéke.

(Forrás: vg.hu)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu