2022. június 25. szombat Vilmos

Hírek - Gépek

Nagy segítség érkezett: ez leegyszerűsítheti a gazdaságok adatszolgáltatását

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) bejelentette, hogy fontos nyomtatványok beküldésének programozásához szükséges fejlesztések készültek el. Az új kódtárak már elérhetőek a Nébih oldalán.
 
 

Elkészültek a 2021-es ÁNYK nyomtatványok beküldésének programozásához szükséges fejlesztések – olvasható a Nébih oldalán. Ezek az új kódtárak a következő adatszolgáltatásokra vonatkoznak:

 • a támogatási felhívásokban rögzített kötelezően beküldendő web GN adattartalom,
 • valamint a kizárólag elektronikus úton beküldhető, a vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési program részletes szabályairól, valamint az adatszolgáltatás és nyilvántartás rendjéről szóló 59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet 10. § (2) bekezdésében meghatározott adatszolgáltatási kötelezettség (nitrát adatlap).

Az új ÁNYK keretrendszeren keresztül beküldhető .xml állományok fejlesztéséhez szükséges információk, és a szükséges aktuális kódszótárak az alábbi oldal Fejlesztőknek menüpontjában találhatóak. A hatóság reméli, hogy ezekkel az új fejlesztések minden érintett fél számára megkönyítik a munkavégzést. A Nébih nemrég tette elérhetővé az oldalát a 2021. évi Gazdálkodási Napló „web-GN”, valamint a nitrát adatlap elektronikus beküldéséhez szükséges nyomtatványokat, ahogy arról az Agrárszektor is beszámolt.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben