2019. október 15. kedd Teréz

Hírek - Gépek

Nem dőlnek tovább a rekordok: csökkennek a gépeladások

Visszaesett a mezőgazdasági gépkereskedelem forgalma Magyarországon a tavalyi rekordév után. Az idei első negyedévben ugyanis az értékesítések 20,4 milliárd forintra csökkentek, és ez hat százalékkal alulmúlta az előző év hasonló időszakában elért eredményt.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Csökkenést mutat a hazai gépkereskedelem forgalma a tavalyi rekordadatokhoz képest. A napigazdasag.hu. szerint 140 mezőgép forgalmazó és gépgyártó eladásjelentése szerint az idei első három hónapban a magyar gépkereskedők 20,4 milliárd forintos forgalmat értek el, amely hat százalékkal kevesebb a tavalyi adatokhoz viszonyítva.

A jelentés szerint az erőgépek és magajáró rakodók értékesítésénél 16, illetve 19 százalékos csökkenést lehet kimutatni. Míg a forgalmazók egy évvel korábban az év hasonló időszakában 575 traktort adtak el, addig idén márciusig csak 486 darabot. A talajművelő ekék, talajmarók és a szántóföldi kultivátorok kivételével a munkagépek értékesítése összességében is csökkent. Ezzel szemben az arató-cséplő gépekből két és félszer több kelt el, mint korábban.

Nőtt az alkatrész-értékesítés forgalma is. Az első három hónapban 24 százalékos emelkedést mutatott, így 8,3 milliárd forintra nőtt a forgalom. A szállítójárművekből és a bálázókból viszont hozzávetőlegesen ugyanannyit adtak el, mint egy évvel korábban.

Ahogy arról az agrárszektor.hu már korábban beszámolt, az Európai Unióban idén hét százalékkal is csökkenhet a mezőgazdasági gépek eladása. A visszaesést elsősorban a francia és a német piac szűkülésével indokolják.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu