2020. június 6. szombat Norbert, Cintia

Hírek - Gépek

Nem dőlnek tovább a rekordok: csökkennek a gépeladások

Visszaesett a mezőgazdasági gépkereskedelem forgalma Magyarországon a tavalyi rekordév után. Az idei első negyedévben ugyanis az értékesítések 20,4 milliárd forintra csökkentek, és ez hat százalékkal alulmúlta az előző év hasonló időszakában elért eredményt.
 
 

Csökkenést mutat a hazai gépkereskedelem forgalma a tavalyi rekordadatokhoz képest. A napigazdasag.hu. szerint 140 mezőgép forgalmazó és gépgyártó eladásjelentése szerint az idei első három hónapban a magyar gépkereskedők 20,4 milliárd forintos forgalmat értek el, amely hat százalékkal kevesebb a tavalyi adatokhoz viszonyítva.

A jelentés szerint az erőgépek és magajáró rakodók értékesítésénél 16, illetve 19 százalékos csökkenést lehet kimutatni. Míg a forgalmazók egy évvel korábban az év hasonló időszakában 575 traktort adtak el, addig idén márciusig csak 486 darabot. A talajművelő ekék, talajmarók és a szántóföldi kultivátorok kivételével a munkagépek értékesítése összességében is csökkent. Ezzel szemben az arató-cséplő gépekből két és félszer több kelt el, mint korábban.

Nőtt az alkatrész-értékesítés forgalma is. Az első három hónapban 24 százalékos emelkedést mutatott, így 8,3 milliárd forintra nőtt a forgalom. A szállítójárművekből és a bálázókból viszont hozzávetőlegesen ugyanannyit adtak el, mint egy évvel korábban.

Ahogy arról az agrárszektor.hu már korábban beszámolt, az Európai Unióban idén hét százalékkal is csökkenhet a mezőgazdasági gépek eladása. A visszaesést elsősorban a francia és a német piac szűkülésével indokolják.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu