Talajművelés felsőfokon: a legprofibb gazdák már ezzel az eszközzel kultivátoroznak

Talajművelés felsőfokon: a legprofibb gazdák már ezzel az eszközzel kultivátoroznak

A precíziós mechanikai gyomirtásban élen járó angol Garford Farm Machinery háromrészes, sorközművelő kultivátort fejlesztett ki azoknak a gazdáknak, akik szeretnének egy nap alatt minél több munkát elvégezni a földeken. A Multi-Section Inter-Row névre keresztelt, több részből álló, vezérelt sorközművelő kultivátor három egyedi egységet változtat egy olyan felszereléssé, amelyek mindegyik részét külön-külön irányítja a Garford Robocrop okos érzékelési rendszere.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A rendszer figyelembe veszi az ágyások közötti távolságot és a sorok elhelyezkedését az egyes ágyásokon belül is. Az újonnan kifejlesztett gép képes az olyan kereskedelmi céllal termesztett kertészeti növényekről is gondoskodni, mint a salátahagyma és a saláta, olvasható a Future Farming oldalán. A modellen akár 30-50 centiméteres oldalsó beállításokat is el lehet végezni, és ha vezetőtárcsákkal látják el, akkor 8-10 milliméteres pontosságra is képes a munkavégzés során.

A Garford Robocrop rendszere elemzi a videokamerák által közvetített képeket, beazonosítja a sorokat, és úgy igazítja a kapákat, hogy azok pontosan a sorok között helyezkedjenek el. A cég állítása szerint a felszereléssel az óránkénti 12 kilométer/órás munkasebesség mondható az átlagosnak, de megfelelő környezeti körülmények közepette ennél gyorsabb munkavégzés is lehetséges.

A gép a magas szintű pontosságot úgy biztosítja, hogy nagy területen több sort néz egyszerre, magyarázták a Garford Farm Machinery mérnökei. A rendszer rácsszerűen értelmezi a környezetét, ami lehetővé teszi azt is, hogy keskeny sorközű és többsoros vetésű növények között is képes manőverezni és dolgozni. Ezt a kipróbált rendszert használják a Garford több sorközművelő eszközén is, amelyek precíziósan vetett növények - mint például a cukorrépa - esetén a sorközök művelése mellett a növények között is képesek megművelni a talajt és elpusztítani a gyomokat.

Az Inter-Row kultivátorok a megrendelő külön igényei szerint elkészített, egyedi kialakítású felszerelések, amelyekbe a talajművelő szerszámok széles skáláját bele lehet szerelni, mint például a hagyományos, lúdtalpnak is nevezett kapa lapot, szögletes kapákat, oldalazó kapákat és a Garford különleges kialakítású vágópengéit is, amelyeket úgy terveztek, hogy a közvetlenül a sorok mellől is ki tudják szedni a gyomnövényeket. A kapafejek és gerincekék együtt és külön-külön is kaphatóak lesznek, az ágyásokon kívüli talajmunkákhoz pedig kapható lesz a Garford külön sorközművelő felszerelése, amelynek a traktorhoz csatlakoztatott változata 18 méteres, a vontatott változata pedig akár a 24 méteres szélességet is elérheti.

(Címlapkép forrása: Garford Farm Machinery)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58