2020. április 2. csütörtök Áron

Hírek - Gépek

Traktorokkal is nyomulna az európai piacon az orosz RSM

Bár amerikai és európai alkatrészekből rakják össze, eddig jobbára csak a hazai piacot látta el a rosztovi RSM gyár traktorokkal. A Versatile orosz változata csak kombájn formájában érte el az Európai Uniót. Úgy tűnik, változtatni akarnak ezen.
 
 

Már egy ideje Rosztovban szerelik össze az RSM traktorokat a Rostselmash üzemeiben. Az alkatrészek zöme Amerikából és a Rostselmash tulajdonában lévő kanadai Winnipegben működő Versatile traktorgyárból érkezik a Don melletti Rosztovba. Az alapfunkcióként gabonakombájnokat gyártó rosztovi gyárban eddig több helyen történt a traktorok összeszerelése, amelyekkel elsősorban az orosz mezőgazdasági üzemek erőgépparkját gyarapítják.

Az új összeszerelő üzem 42.000 m2-es területen épült fel, ahol műszakonként 10-15 db traktor készül majd el. Ezek egy része a 400 és 620 LE közötti, csuklós kormányzású Versatile traktorok orosz RSM változatából kerül ki, illetve mellette klasszikus felépítésű, 250 és 400 LE közötti motorteljesítményű, szupernehéz univerzális traktorok is készülnek az üzemben.

A traktorokba korszerű, környezetbarát Cummins motorokat, Caterpillar gyártmányú full powershift sebességváltókat és Dana tengelyeket építenek be. Hidraulikus rendszerüket a Bosch szállítja. Egyenlőre évente 2500-3000 db nagyteljesítményű traktor gyártását tervezik. A tervekben az is szerepel, hogy a kanadai import Versatile traktorok mellett a rosztovi RSM márkájú nagytraktorokkal is megjelennek az európai piacon.

Címlapkép: productfrom.com

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu