2021. május 11. kedd Ferenc

Hírek - Gépek

Virtuális határszemle 3. – Home office a szántóföldi növénytermesztésben (x)

RTK Assistant – A GPS helymeghatározás specialistája.

Napjaink modern mezőgazdasága nem létezhetne a GPS helymeghatározás nélkül. Az egyik első lépés a precíziós gazdálkodás felé, hogy gépeink képesek legyenek az automata kormányzásra, ehhez pedig fontos kellék a minél nagyobb pontosságú GPS vevő. A KITE Zrt. RTK (Real Time Kinematic) rendszere felvértezi a felhasználót a +/- 2,5 centiméteres GPS pontossággal, melynek segítségével a gazdálkodás hatékonyabbá válik.

Az RTK egy műholdas pozicionáláson alapuló, valós idejű helymeghatározási rendszer. A rendszer alapja, hogy egy ismert pontban levő bázisállomás az általa látható műholdakon kívül egy mozgó gépre telepített GPS vevővel van kapcsolatban és egy úgynevezett „differenciális méréssel” éri el ezt a nagy pontosságú korrekciós jelet, amelyet használhatunk a különböző szántóföldi műveletek elvégzése során.

RTK hálózatunk számos előnye közé tartozik az éven túl is megismételhető +/- 2,5 centiméter pontosságú GPS korrekción kívül a rendszerek beüzemelése és helyszíni oktatása, illetve, hogy a hálózat nem igényel jelentős beruházási költséget. Ezen felül a bázisállomások karbantartását is cégünk AMS-RTK specialistái végzik nap mint nap, a munkaidőben hívható AMS ügyfélszolgálat (tel.: +36 30 696 5588) mellett.

Rendszerünk az ország szinte összes mezőgazdasági területét lefedi, így biztosítva a lehető legjobb munkakörnyezetet az Ön gazdaságának is.

Az alkalmazás működése

Webes felületünkön követhető a hálózat lefedettsége, a rendszer közel félezer állomásának adataival együtt. Az egyes állomásokat kiválasztva, a térkép melletti oszlopban az állomás állapotára vonatkozó különféle információk is olvashatók, kezdve a földrajzi szélességi és hosszúsági adatoktól, az észlelt műholdak számán át, a használt jel frekvenciájáig.


Lehetőség van az állomások mögötti alaptérkép változtatására is, a minél könnyebb használhatóság és esztétikum érdekében.


A táblakereső ablakban Önnek lehetősége van egy választott tábla RTK lefedettségi állapotát lekérdezni. A tábla kiválasztása után kirajzolódik annak körvonala, illetve a Bázis elemzőre kattintva megjelenik, hogy melyik állomás lefedettsége a legjobb a táblán, százalékos lefedettséggel, ezzel segítve az Ön tájékozódását.


Ezeknek a funkcióknak a segítségével könnyebben beállítható a traktor GPS vevője.

Az RTK Assistant alkalmazás kizárólag regisztrált partnereink számára érhető el.

Bővebb információkért tekintse meg a videónkat, látogassa meg honlapunkat, vagy keresse bizalommal a PGR szaktanácsadókat a következő elérhetőségeken.

(x)


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu