Innovatív agrárvállalatokat támogat a Bayer

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást kötött a közelmúltban a német Bayer Cropscience és az amerikai Flagship Ventures vállalat. A partnerség célja, hogy olyan feltörekvő mezőgazdasági cégeket támogassanak, amelyek innovatív megoldásokkal fejlesztenék az agrárágazatot. A két vállalat megállapodása magában foglal egy 537 millió dolláros alapítványi befektetést is.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A modern mezőgazdaság kihívásaira reagálva szövetségre lépett a világszerte ismert Bayer Cropscience és a Flagship Ventures vállalat. A cégek együttműködési megállapodásának célja, hogy új, feltörekvő vállalatokat támogassanak, amelyek korszerű megoldásokat kínálnak a termelőknek. A szerződő cégek szerint ugyanis a gazdáknak új kihívásokkal kell szembenézniük, mint például a változó időjárás, a növekvő kártételek és a fogyasztói igények változása.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Jelentkezzen most a Dél-alföldi Gazdasági és Agrárfórumra!

Az együttműködés részeként a Bayer Cropscience 537 millió dollárt fektetett a Flagship Ventures alapítványába, amelyben olyan cégek vállaltak partnerséget, mint az AstraZeneca és a Nestlé. Az alapítvány az egészségügyi fejlesztéseket, illetve a fenntarthatóságra irányuló energiaipari, mezőgazdasági, vízgazdálkodási és tápanyagazdálkodási innovációkat részesíti előnyben.

A két vállalat hosszú távú célja, hogy növelje az új technológiák szerepét a mezőgazdaságban és javítsa a mezőgazdasági termelők hozamait. A cégek szerint egyre jelentősebb az IT és a technikai újdonságok (például a távérzékelők) mezőgazdasági szerepe, amelyekkel eleget lehetne tenni a növekvő kihívásoknak.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?