Innovatív agrárvállalatokat támogat a Bayer

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást kötött a közelmúltban a német Bayer Cropscience és az amerikai Flagship Ventures vállalat. A partnerség célja, hogy olyan feltörekvő mezőgazdasági cégeket támogassanak, amelyek innovatív megoldásokkal fejlesztenék az agrárágazatot. A két vállalat megállapodása magában foglal egy 537 millió dolláros alapítványi befektetést is.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A modern mezőgazdaság kihívásaira reagálva szövetségre lépett a világszerte ismert Bayer Cropscience és a Flagship Ventures vállalat. A cégek együttműködési megállapodásának célja, hogy új, feltörekvő vállalatokat támogassanak, amelyek korszerű megoldásokat kínálnak a termelőknek. A szerződő cégek szerint ugyanis a gazdáknak új kihívásokkal kell szembenézniük, mint például a változó időjárás, a növekvő kártételek és a fogyasztói igények változása.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Jelentkezzen most a Dél-alföldi Gazdasági és Agrárfórumra!

Az együttműködés részeként a Bayer Cropscience 537 millió dollárt fektetett a Flagship Ventures alapítványába, amelyben olyan cégek vállaltak partnerséget, mint az AstraZeneca és a Nestlé. Az alapítvány az egészségügyi fejlesztéseket, illetve a fenntarthatóságra irányuló energiaipari, mezőgazdasági, vízgazdálkodási és tápanyagazdálkodási innovációkat részesíti előnyben.

A két vállalat hosszú távú célja, hogy növelje az új technológiák szerepét a mezőgazdaságban és javítsa a mezőgazdasági termelők hozamait. A cégek szerint egyre jelentősebb az IT és a technikai újdonságok (például a távérzékelők) mezőgazdasági szerepe, amelyekkel eleget lehetne tenni a növekvő kihívásoknak.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?