Ez durva: ki nem találnád, hol termesztenek növényeket a kínaiak

Ez durva: ki nem találnád, hol termesztenek növényeket a kínaiak

MTI
Egy Európában, Ázsiában és Északnyugat-Afrikában őshonos növény, a lúdfű növekedését sikerült beindítani a néhány nappal ezelőtt útnak indított Sencsou-15 kínai űrhajó fedélzetén a kínai űrállomáson - jelentette a kínai tudományos és technológiai minisztérium hivatalos lapja, a Science and Technology Daily. A Sencsou-15-öt november 29-én bocsátották fel az űrbe. A kínai űrállomásra érkezésük után a kínai űrhajósok az ottani laboratóriumukban kísérleti inkubátorban helyeztek el lúdfüvet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kísérlet célja, hogy megfigyeljék, az űrbéli mikrogravitációs környezet milyen módon befolyásolja a növény sejtszerkezetét és sejtműködését. A lúdfű űrbe juttatását a kutatók nagyon alaposan, több mint hat éven keresztül készítették elő. A következő 30-50 napban szorosan figyelemmel kísérik majd a növény alakjában és fejlődésében beálló módosulásokat. A kísérlet folyamán megjelölik és módosítják a növénynek a megváltozott gravitációs környezetre adott válaszokban érintett génjeit. Később a növényekből mintákat juttatnak vissza a Földre, ahol további kutatásokat tudnak majd végezni arról, hogy a mikrogravitáció milyen hatással volt az élő szervezetre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02