2021. január 21. csütörtök Ágnes

Hírek - Karrier

Csökkent a nagy agrárcég árbevétele tavaly, a vezetőség mégsem aggódik

A Magyarországon is jelen lévő, globális mezőgazdasági cég, a Corteva Agriscience nettó árbevétele 3%-kal 13,8 milliárd dollárra csökkent tavaly a megelőző évi 14,28 milliárd dollárról szemben. A csökkenés elsősorban az árfolyamváltozás miatt következett be, közölte a cég az MTI-vel.
 
 

A Corteva piaci részesedése Magyarországon 2018-ban a növényvédőszer üzletágban 10%, a vetőmagüzletágban 20-30% között volt. A divízióhoz tartozó szarvasi vetőmagüzem a világ egyik legjelentősebb létesítménye, ahol hibridkukorica-vetőmagot dolgoznak fel. A szarvasi vetőmagot a magyar vásárlók mellett többek között olasz, francia, német, orosz, ukrán piacon értékesítik, írta közleményében a cég.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

Az Egyesült Államokban használt számviteli elvek (GAAP) szerinti, folyamatos működésből származó részvényenkénti eredmény (EPS) 0,02 dollár, míg a GAAP szerinti, folyamatos működésből származó adózott eredmény 26 millió dollár volt. A cég azt is elmondta, hogy korábbi kötelezettségvállalásainak megfelelően 2019-ben a Corteva mintegy 220 millió dollár osztalékot fizetett részvényeseinek. A vállalkozás elmondása szerint a növényvédelmi ágazat árbevétele 6,4 milliárdról 6,3 milliárd dollárra, a vetőmagpiacról származó árbevétel 7,8-ról 7,6 milliárd dollárra csökkent. 2019 negyedik negyedévében ugyanakkor az árbevétel 6%-kal haladta meg a korábbi év azonos időszakának árbevételét.

A vállalat előrejelzése szerint 2020-ban a nettó árbevétel hozzávetőleg 14,5 milliárd dollár körül alakul, míg a működési, kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) mintegy 2,2 milliárd dollár lesz. A társaság működési EPS-tartománya várhatóan 1,45 és 1,55 dollár között fog alakulni.

A Corteva Agriscience 2019. júniusban vált önálló, tőzsdei céggé, a világ több mint 130 országának mezőgazdaságában van jelen. A társaságnak 2018-ban jött létre a magyarországi divíziója, amelybe a DowAgriSciences Hungary Kft., a DuPont Magyarország Kft., a Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft., valamint a Pioneer Hi-Bred Termelő és Szolgáltató Zrt. tartozik. A vállalatok 185 embert foglalkoztatnak.

(Fotó: Corteva Agriscience)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu