2020. november 30. hétfő András, Andor

Hírek - Karrier

Itt a nagyívű program: újabb 750 ezer "munkahely" jöhet létre

Hamarosan megkezdődik a nemzeti élelmiszergazdasági program vitája – jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A program szerint 2050-re 750 ezerre nőhet az élelmiszergazdaságból élők száma.
 
 

Az élelmiszergazdasági program hosszú távra jelöli ki a magyarországi élelmiszer-termelés főbb irányait , a program vitáját hamarosan elindítják - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán. A program egységes egésznek tekinti az élelmiszergazdaságot, a mezőgazdasági termelést, a feldolgozást, a hozzá kapcsolódó értékesítési formákat, a vásárokat, marketing-eszközöket, a gazdatársulásokat és a különböző összefogásokat is.

Nem öt-hét évre, hanem hosszabb távra ki kell jelölni, hogy Magyarország GMO-mentes, hagyományos mezőgazdasági termelést kíván folytatni, még több minőségi élelmiszert előállítani, és még több embernek megélhetést biztosítani ebből - fejtette ki a miniszter. Célul tűzték ki, hogy az időszak végére, 2050-re mintegy 750 ezren találjanak megélhetést élelmiszergazdaságban, és Magyarország a régió feldolgozási központja legyen.

A miniszter szerint ehhez meg kell őrizni a magyar mezőgazdaság GMO-mentességét. Szükség van a természetes környezetben történő mezőgazdasági termelésre és arra is, hogy az állam a különböző eszközeivel, kutatás-fejlesztéssel, jogalkotással, támogatásokkal mindezt elősegítse.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020 online

  10 órányi szakmai programmal és több mint 60 előadóval

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu