Hét szobanövény, amelyik elpusztítja a veszélyes kórokozókat a lakásodban

agrarszektor.hu
Több olyan szobanövény is akad, amelyik nem csak barátságosabbá és szebbé teheti az otthonod, de sokkal egészségesebbé is. Hét olyan zöld növényt gyűjtöttünk össze, amely tisztítja a lakásunk levegőjét, és számtalan toxint képes eltávolítani belőle.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Számtalan olyan szobanövény van, amely nem csak szebbé, de egészségesebbé is teszi otthonunkat azáltal, hogy tisztítja a lakásunk levegőjét. Mutatjuk, melyek azok a zöld növények, amelyekkel nem csak a kórokozókat távolíthatod el, de a levegő páratartalmát is növelheted. 

1. Szobafikusz

Tanulmányok kimutatták, hogy a szobafikusz eltávolítja a levegőben lévő toxinokat, valamint a levegőben lévő trópusi kórokozók és paraziták ellen is felveszi a harcot. Mindemellett a különféle tisztítószerektől és bútoroktól származó formaldehiddel szemben is hatékony. Ajánlatos azonban időnként egy nedves kendővel áttörölgetni a leveleit, mert így megakadályozhatjuk, hogy eltömődjenek a pórusai.

2. Szobapáfrány

A páfrányok eltávolítják a különféle légszennyező anyagokat, mint amilyen például a formaldehid, a xilol és a toluol. Kutatások szerint ezek az anyagok összefüggésben állhatnak a fejfájással és a légzési nehézségek kialakulásával, mindezek mellett a szobapáfrány a levegő páratartalmát is növeli.

3. Aranypálma

Egy, a NASA által elkészített 1989-es tanulmány szerint az aranypálma az egyik legerősebb légtisztító szobanövény. Különösen hatékonyan távolítja el ugyanis a formaldehidet a levegőből.

4. Vitorlavirág

Az egyik legjobb légtisztító képességű növény a vitorlavirág, hatalmas mennyiségű rákkeltő anyagot tud ugyanis megkötni a levegőből. Különösen hasznos olyan káros anyagok megkötésére, mint a benzol és a formaldehid, emellett pedig az asztmát és allergiát is okozó penésszel szembeni hatékonysága is bizonyított. 

5. Anyósnyelv

Ez a szobanövény nem igényel különösebb gondoskodást, mindeközben pedig megszabadítja a szoba levegőjét az olyan káros anyagoktól, mint a benzol, a formaldehid, a xilol és a toluol. Ezek a vegyszerek pedig ott vannak a legtöbb tisztítószerben, kozmetikai szerben, de még a wc papírban és a papírzsebkendőkben is, így nem árt, ha teszünk egy anyósnyelvet a fürdőszobánkba. A meglehetős szívósságának köszönhetően jól bírja a rendszertelen öntözést és nem igényel sok fényt.

6. Filodendron

Ezt a szobanövényt rendkívül könnyű nevelni, és még a szoba levegőjével is jót is tesznek. Általuk megszabadulhatsz a formaldehidtől és a xiloltól, amelyet többek között a ragasztók és a bőrből készült bútorok, illetve kiegészítők tartalmaznak.

7. Zöldike

Nagyon hatékony a mérges gázok ellen, mint például a formaldehid és a xylén. A zöldikét érdemes a konyhában vagy a tűzhelytől nem messze tartani, mivel ezek azok a helyek, ahol a legtöbb szénmonoxid képződik a háztartásban. Egy közepes méretű zöldike 4 óra alatt egy 25 négyzetméteres szoba levegőjének szén-monoxid tartalmát körülbelül 80 százalékkal képes csökkenti. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?