Ezek a koktélparadicsom-termesztés legnagyobb buktatói: így kerüld el őket

agrarszektor.hu
A koktélparadicsom igazi fénykorát éli, az áruházakban a vásárlók keresik, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Talán ennek az az oka, hogy a jövőben fontosabb lesz a fogyasztóknak a minőség, mint a mennyiség, és inkább a kevesebbet, a kisebbet keresik majd. Ha erre a kérdésre most még nem is tudjuk a választ, az biztos, hogy néhány szabály betartásával akár mi magunk is könnyedén termeszthetünk otthon egy kisebb üvegházban, fólia alatt, vagy akár a kertben is koktélparadicsomot.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A koktélparadicsom-termesztésnek is vannak buktatói, ugyanúgy mint bármely más zöldség termelésének - írja közleményében az Árpád-Agrár Zrt.Bármely zöldség termesztésénél a kertész legfontosabb célja, hogy minél több termés teremjen a növényeken. A koktélparadicsom mennyiségét a beültetett tőszám határozza meg, azaz a négyzetméterenkénti tőszám, valamint a fajta terméspotenciálja, vagyis, hogy mire képes az adott fajta, illetve, hogy milyen hőmérsékletet tartunk akár az üvegházban, vagy a fóliasátorban. Ha egy picit vontatottabb az érés, akkor nagyobb bogyójú fürtöket kapunk, ha viszont egy direktebb, gyorsabb érés van, akkor kisebbek lesznek a bogyók a fürtön. A koktélparadicsom ízét az befolyásolja, hogy milyen tápanyagokat kap a növény, és mennyire gazdasg talajban termesztjük.

A biológiai növényvédelem jó megoldás lehet a koktélparadicsom termesztése során, például a rovarkártevők elleni védekezésnél. Az üvegházi molytetű ellen használhatunk például mediterrán poloskát, levéltetvek ellen fürkészdarazsakat, emellett biológiai input anyagokat is alkalmazhatunk mint például a sárga ragacsos szalagok. Ezek mind vegyszermentes termékek, így a beporzáshoz is választhatjuk a biológiai módszert, vagyis a poszméheket használatát.

<b>

EZ IS ÉRDEKELHET
</b>Ha üvegházban termesztünk paradicsomot, akkor nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a megfelelő higiéniára, az elmúlt időszakban ugyanis napvilágot látott egy igen sok nehézséget okozó fertőzés, a ToBRFV vírus. Németországban, Hollandiában már problémákat okozott, de Romániában is megtalálták.
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?