Ezzel a módszerrel végleg megszabadulhatsz a poloskáktól: mutatjuk a trükköt

agrarszektor.hu
Hosszú évek óta állandó problémát jelentenek a kertészek számára a poloskák. Szinte lehetetlen védekezni ellenük, és habár a mezőgazdaságban és kiskertekben engedélyezett rovarölő szerek mindegyike végez a kártevővel, a táplálkozó lárvák a termések érésekor jelennek meg, ilyenkor azonban már ügyelni kell az élelmezés-egészségügyi várakozási idő betartására is. Találtunk egy szuper és gyors módszert, amellyel távol tarthatjuk a poloskákat a zöldségektől, mindössze néhány fátyolfóliára van hozzá szükségünk.

Egy zárt agráros Facebook-csoportban szúrtunk ki egy hatékony módszert, amellyel hatékonyan távol lehet tartani a poloskákat a zöldségektől. Egy kerttulajdonos osztotta meg tapasztalatait, azzal kapcsolatban, hogy kétségbeesetten kereste a megoldást a kártevő ellen, amikor kapott egy tanácsot. 

EZ IS ÉRDEKELHET
Fátyolfóliából zsákokat varrt és ezeket tette az éppen termést hozó zöldségek köré, mint a paradicsom vagy a paprika. Fontos, hogy a zsákok akkorák legyenek, hogy az egész növény beleférjen, ha erre nincs mód, az is elegendő, ha csak a termést hozó részeket fóliázzuk be. Elmondása szerint minden zöldség tökéletesen érik a zsákokban, a kártevők pedig azon kívül ragadtak. 

A kertész posztjában kitért arra is, hogy néhány napja lett nagyon intenzív a poloskainvázió a kertjében, akkor leszedték a már érett terméseket, a többire pedig zsák került. Habár kicsit macerás mindig leszedni a zsákot, amikor már megérett egy termés, majd visszazárni a fóliát, de így legalább van mit szüretelni.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?