Már az extrém tél sem nyírja ki a poloskákat: mindenki felkötheti a gatyáját

Már az extrém tél sem nyírja ki a poloskákat: mindenki felkötheti a gatyáját

agrarszektor.hu
Hiába jön bármilyen hideg, illetve extrém tél, a jelentősebb kártevők, mint a poloskák vagy a csigák, már nem gyérülnek meg számottevően. Ennek az az oka, hogy mostanra megtanultak áttelelni, és búvóhelyet keresnek maguknak, amint a hőmérséklet jelentősen lecsökken. Az tehát már csak részben igaz, hogy egy komolyabb tél megtizedeli a legnagyobb pusztítást végző kártevőket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Sokan gondolják azt, hogy egy komolyabban hideg tél kívánatos lenne már a kertek egészsége szempontjából, mondván a különböző kártevők akkor biztosan elfagynának, ez azonban már csak részben lenne segítség - írja a “Szeta - Japán növények és bio praktikák a termelőtől" Facebook oldal. Hiába jön ugyanis bármilyen tartós, extrém tél, a kártevők már nem gyérülnek meg számottevően, aminek az az oka, hogy mostanra megtanultak áttelelni. 

Ezt évről évre tapasztaljuk is, hiszen most már egy durva tél után is simán lehet például poloskainvázió. Ez annak köszönhető, hogy amint látványosan lecsökken a hőmérséklet, ezek a kártevők okosan búvóhelyet keresnek maguknak és utódaiknak. A csigák petéiket például a biztosan fagymentes komposzt mélyébe teszik, akár több mint fél méter mélyre, az alapvetően száraz és enyhe környezetet kedvelő nagytermetű poloskák, ha lehetőségük van, házak környezetében, és az épületek védelmében telelnek át, míg a kisebb fajok akár a fák kérge alatt, vagy az avarban vészelik át a hideg hónapokat, életfunkcióikat minimálisra szorítva.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02