Már az extrém tél sem nyírja ki a poloskákat: mindenki felkötheti a gatyáját

Már az extrém tél sem nyírja ki a poloskákat: mindenki felkötheti a gatyáját

agrarszektor.hu
Hiába jön bármilyen hideg, illetve extrém tél, a jelentősebb kártevők, mint a poloskák vagy a csigák, már nem gyérülnek meg számottevően. Ennek az az oka, hogy mostanra megtanultak áttelelni, és búvóhelyet keresnek maguknak, amint a hőmérséklet jelentősen lecsökken. Az tehát már csak részben igaz, hogy egy komolyabb tél megtizedeli a legnagyobb pusztítást végző kártevőket.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Sokan gondolják azt, hogy egy komolyabban hideg tél kívánatos lenne már a kertek egészsége szempontjából, mondván a különböző kártevők akkor biztosan elfagynának, ez azonban már csak részben lenne segítség - írja a “Szeta - Japán növények és bio praktikák a termelőtől" Facebook oldal. Hiába jön ugyanis bármilyen tartós, extrém tél, a kártevők már nem gyérülnek meg számottevően, aminek az az oka, hogy mostanra megtanultak áttelelni. 

Ezt évről évre tapasztaljuk is, hiszen most már egy durva tél után is simán lehet például poloskainvázió. Ez annak köszönhető, hogy amint látványosan lecsökken a hőmérséklet, ezek a kártevők okosan búvóhelyet keresnek maguknak és utódaiknak. A csigák petéiket például a biztosan fagymentes komposzt mélyébe teszik, akár több mint fél méter mélyre, az alapvetően száraz és enyhe környezetet kedvelő nagytermetű poloskák, ha lehetőségük van, házak környezetében, és az épületek védelmében telelnek át, míg a kisebb fajok akár a fák kérge alatt, vagy az avarban vészelik át a hideg hónapokat, életfunkcióikat minimálisra szorítva.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Növény

Megfő, megég a gyümölcs a fákon

Beindult a kényszerérés, egyre nagyobb problémát okoz a gyümölcságazatban is az extrém hőség és az erős UV-sugárzás párosa.

Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?